Eerste zeehondenvrijlating in Blankenberge

Eerste zeehondenvrijlating in Blankenberge


By Inge - Posted on 19 Oktober 2012

Aanstaande dinsdag 23 oktober worden vier zeehondenpups vrijgelaten na een verblijf van vier maanden in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge. Het gaat hierbij om de eerste vrijlating op het strand van Blankenberge.

De afgelopen drie jaar heeft SEA LIFE de opgevangen zeehonden steeds vrijgelaten op het strand van Koksijde, waar een kolonie zijn thuis had. Jammer genoeg werd deze kolonie al ruim zes maanden niet meer nabij Koksijde gesignaleerd, waarschijnlijk door verstoring van toeristen op het strand. Daarom werd de beslissing genomen om nu voor de eerste maal zeehonden vrij te laten op het strand van Blankenberge, thuisstad van SEA LIFE. Om deze bijzondere gebeurtenis te vieren zullen 120 schoolkinderen uit Blankenberge de zeehondjes komen uitzwaaien.

Volgende vier zeehonden zullen terug worden vrijgelaten: Bas, aangespoeld op 6 augustus in De Panne; Joe, aangespoeld op 12 augustus in Mariakerke; Edwarke, aangespoeld op 17 augustus in Bredene en Mr. Paul aangespoeld op 28 augustus in Raversijde.

De vrijlating vindt plaats op dinsdag 23 oktober, op het strand van Blankenberge ter hoogte van het SEA LIFE Centre. De vrijlating vangt aan om 9:00 uur. Iedereen die deze bijzondere gebeurtenis wil meemaken, is uiteraard van harte welkom.

Er zijn nog altijd zes zeehondenpups te bezoeken in SEA LIFE Blankenberge.

Tags