Amazonica's hoogste punt bereikt in Diergaarde Blijdorp

Amazonica's hoogste punt bereikt in Diergaarde Blijdorp


By Rutger - Posted on 12 November 2012

Zondag 11 november 2012 is in diergaarde Blijdorp gevierd dat het hoogste punt is bereikt van Amazonica, het mooiste Vlinderparadijs van Europa. Amazonica is het jubileumgeschenk van de vereniging Vrienden van Blijdorp en is momenteel in aanbouw. In 2013 bestaan de Vrienden 50 jaar en schonken daarom 1 miljoen euro om dit stukje oerwoud in de dierentuin mogelijk te maken. Met een pannenbier-ceremonie, een heerlijke bij het themapassende vlindernectar, en uiteraard het plaatsen van een vlag op het hoogste punt werd dit bijzondere moment ingeluid.

Er waren zo'n 260 leden van de vereniging bij de feestelijkheden aanwezig zijn. De ceremonie vond plaats aansluitend op de eerste Winterlezing van het seizoen, georganiseerd door de Vrienden in het oceanium. De lezing ging, niet verwonderlijk, over Amazonica en in het bijzonder de boeiende botanische wereld hiervan.

De Vrienden van Blijdorp ondersteunen de Diergaarde met geld en goede wil. De afgelopen jaren schonken zij onder meer de nieuwe verblijven voor ijsberen, tijgers, gorilla's en de gieren.

 

Foto: Koos van Leeuwen

Tags