Mindwinterzoo in Diergaarde Blijdorp start 1 december

Mindwinterzoo in Diergaarde Blijdorp start 1 december


By Inge - Posted on 20 November 2012

Op 1 december gaat het bekende winterevenement MidwinterZOO in Diergaarde Blijdorp weer van start. Twee maanden lang zijn er in Blijdorp allerlei extra activiteiten. Zo is er een spectaculaire sleebaan van maar liefst 25 meter lengte en er zijn optredens van dierenvrienden Dora en Diego. Je kunt ook een spannend nachtje slapen tussen de grote haaien in het Oceanium.

MidwinterZOO heeft dit jaar als thema 'de Tropen'. Zo is er een speciale Tropenroute waarmee je zelf ontdekt hoe de tropische dieren in de Diergaarde zich aanpassen aan de winterse omstandigheden. De dieren zijn natuurlijk wel de grote sterren in Blijdorp: ook in de winter worden er dieren geboren, zoals recentelijk een neushoorntje, een gorilla-baby en een bijna uitgestorven witkruinmangabey. En in december wordt ook nog een klein girafje verwacht!

Maar er is nog veel meer te doen. Net als voorgaande jaren komt er weer een gezellig winterplein, waar je met een kopje warme chocolademelk in de hand bij het wintervuur kunt luisteren naar spannende verhalen. De Rivièrahal is omgetoverd in een tropisch paradijs met reusachtige palmbomen en met bijvoorbeeld een grote zandbak waar je zelf met zand kunt bouwen of een workshop zandsculpturen kunt volgen. Op beide Kerstdagen begint de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. En fotografen kunnen op pad met Blijdorp-huisfotograaf Rob Doolaard om de mooiste winterfoto's te schieten.

Op www.diergaardeblijdorp.nl/midwinterzoo is het programma te vinden over de MidwinterZOO in Blijdorp.

Tags