Kersttraditie insecten eten trekt jaarlijks veel bezoekers

Kersttraditie insecten eten trekt jaarlijks veel bezoekers


By Inge - Posted on 13 December 2012

Tilburg- Een exotisch dagje uit in de Kerstvakantie? Het hele gezin op avontuur in de tropen? Want van 22 december t/m 6 januari worden er geheel volgens traditie weer insecten gegeten bij Dierenpark De Oliemeulen. En zoals ieder jaar blijken er weer veel fijnproevers te zijn, maar ook nieuwsgierigen die even willen gruwelen. Het dierenpark serveert al vele jaren bijzondere hapjes, warme chocomelk en Gluhwein rond de kerstdagen, er wordt geknutseld en de temperatuur is er aangenaam warm.

Exotischer kan het bijna niet. Midden in de winter, tussen de schildpadden, aapjes en krokodillen van het dierenpark. Heerlijk op een groot overdekt verwarmd terras proeven van een wormenquiche of een krekelwafeltje. Warm, knus en gezellig. De kinderen vermaken zich in de knutselhoek of kijken naar de dieren. Ze nemen nog een marshmallow als toetje na de insectenhapjes. Slang-, spin- en roofvogeldemonstraties wisselen elkaar af, waarna het hele gezin nog even een frisse neus gaat halen buiten bij de andere dieren en in de speeltuin.

Wie de uitdaging aandurft en zijn kerstdagen op een originele, leuke manier wil doorbrengen is natuurlijk van harte welkom. Dierenpark ‘De Oliemeulen” is te vinden aan de Reitse Hoevenstraat no 30 in Tilburg. Voor meer informatie kunt u terecht op www.oliemeulen.nl of bel 013-4630026. Het Tilburgse Dierenpark is alleen 1e Kerstdag en 1 januari gesloten.