Neushoornstiertje geboren in Safaripark Beekse Bergen

Neushoornstiertje geboren in Safaripark Beekse Bergen


By Inge - Posted on 16 December 2012

Hilvarenbeek, vrijdag 14 december 2012 – In Safaripark Beekse Bergen is op 6 december het neushoornstiertje Bruno ter wereld gekomen. Een geweldig verschijnsel, omdat neushoorns die in gevangenschap geboren zijn minder snel drachtig worden dan in het wild. Ook was er al snel een klik tussen de ouders. In minder dan een jaar tijd is moeder Mazumba gedekt door Miguelin, de vader van Bruno. De dierenverzorgers zijn dan ook ontzettend trots op de ouders en vooral op Bruno, die bij geboorte al 60 kilo woog.

Ouders
Mazumba, de moeder van het jonge neushoornstiertje Bruno, komt oorspronkelijk uit Engeland. Ze is 5 jaar oud, voor neushoornbegrippen een jonge moeder. Ze doet het erg goed als jonge moeder. De bevalling, na 16 maanden draagtijd, verliep voorspoedig en de productie van moedermelk kwam gelijk op gang na de geboorte. De vader is Miguelin, hij is in 2004 overgekomen van een Spaanse dierentuin.

Kraamvisite
Bruno maakt het goed. Hij is te bezichtigen in de neushoornstal van het safaripark. De stal is geopend voor bezoekers maar voor de rust van het pasgeboren neushoornstiertje sluit de stal tussen 12.30 en 14.00. Zaterdag 15 en zondag 16 december zijn bezoekers van Safaripark van harte welkom bij de neushoornstal om de geboorte te vieren tussen 11.00 en 15.00 uur. Uiteraard wordt er getrakteerd op beschuit en muisjes namens de neushoornouders.