Namenwedstrijd ijsbeertweeling in Dierenrijk

Namenwedstrijd ijsbeertweeling in Dierenrijk


By Inge - Posted on 22 December 2012

Nuenen, donderdag 20 december 2012 – Dierenrijk, Dé Kinderdierentuin, geeft bezoekers de unieke gelegenheid om te helpen bij het verzinnen van leuke namen voor de twee ijsbeertjes, die op 16 november 2012 geboren zijn. Ondanks dat het geslacht nog niet bekend is willen de verzorgers de ijsbeertjes toch al een naam gaan geven. Ideeën voor de leukste jongens- en meisjesnaam kunnen via de website of in het restaurant gedeeld worden. Voor inspiratie kunnen er in het restaurant van Dierenrijk livebeelden bekeken worden van de ijsbeertjes.

Zullen de ijsbeertjes twee jongens, twee meisjes of een jongen én een meisje zijn? Deze vraag blijft nog even onbeantwoord, want de ijsbeertjes zijn nog te klein om in het echt bekeken te worden. Toch willen de ijsbeerverzorgers de tweeling binnenkort al een naam gaan geven. Hoofd dierverzorger Kris Jansen: “Bij een bijzondere geboorte verdienen de dieren ook een bijzondere naam. Soms is het best moeilijk om een echt toepasselijke naam te verzinnen, daarom vragen we onze fans om met ons mee te denken”.

Namenwedstrijd
Ideeën voor de leukste namen kunnen via de website van Dierenrijk of bij Dierenrijk in het restaurant gedeeld worden. Daarnaast zal er via social media bekeken worden welke fan de meeste én leukste berichten met #ijsbeertjes heeft gedeeld. De allergrootste fan wordt verkozen tot jurylid en mag na 6 januari helpen om de leukste namen te kiezen. Vanaf 20 december 2012 t/m 6 januari 2013 kan men op www.dierenrijk.nl/ijsberennieuws een jongensnaam en een meisjesnaam indienen. Ook zijn er op deze pagina beelden van de geboorte te bekijken en kan men op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de jonge ijsberen. Op social media kunnen berichten gedeeld worden via @Dierenrijk #ijsbeertjes.

Kraamhol
De rust in het kraamhol, waar ijsbeer Frimas in november haar slaapplek heeft gevonden om een heuse winterslaap te houden, is sinds 16 november verstoord door twee jonge ijsbeertjes. De tweeling is gedurende de dag druk bezig met rondkruipen, melk drinken en slapen. Bij de geboorte wegen ijsbeertjes slechts 600 gram. Pas met ongeveer 25 kg lichaamsgewicht zijn ze groot genoeg om samen met hun moeder uit het veilige hol te stappen. Met een infraroodcamera hebben de verzorgers én bezoekers van Dierenrijk livebeeld vanuit het kraamhol.