2012 was een mooi jaar voor Artis

2012 was een mooi jaar voor Artis


By Inge - Posted on 02 Januari 2013

2012 was in veel opzichten een mooi jaar voor Natura Artis Magistra. Het was het jaar waarin de Vergeten Dieren centraal stonden. Het was het jaar waarin de Artis Academie floreerde. Het was het jaar waarin de ESA-astronaut André Kuipers meerdere malen naar Artis kwam om Artis-bezoekers te vertellen over zijn ruimtereis. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar, die allemaal bijdroegen aan het behalen van de educatieve doelstellingen van Artis.

Vergeten Dieren
De Vergeten Dieren, de dieren die om wat voor reden dan ook minder aandacht kregen dan de altijd populaire leeuwen, gorilla’s en olifanten, zijn in 2012 uitgegroeid tot publiekslievelingen. Al bij de hoofdingang vroegen bezoekers naar de kortste route naar de dwergoeistiti’s, axolotls, of de konijnenuilen. Artis wil liefde en zorg voor de natuur stimuleren.

Artis Academie
De Artis Academie trok dit jaar meer bezoekers dan ooit te voren. De UvA-collegereeks ‘Aardse Paradijzen’ van Artis-professor Erik de Jong was ongekend populair. Daarnaast was er grote interesse in de cursussen fotografie en de workshops tekenen, schilderen en boetseren, waarbij de deelnemers beter naar de natuur leerden kijken.

Bezoekerscijfers
Artis haalde het afgelopen jaar 1,241 miljoen bezoekers, waarmee het bezoekersaantal iets lager uitviel dan in het recordjaar 2011.

 

Foto: Artis/Pia Cuijpers

Tags