Aanstaande zaterdag open dag bij Ecomare

Aanstaande zaterdag open dag bij Ecomare


By Rutger - Posted on 29 Januari 2013

Op zaterdag 2 februari houdt Ecomare open dag. De toegang is gratis en er zijn allerlei extra activiteiten. Tussen 10 en 17 uur is iedereen van harte welkom bij de zeehonden, bruinvissen, het zeeaquarium en in het museum.

In de opvang worden momenteel vijftien jonge grijze zeehonden verzorgd. Ze zijn zowel in de quarantaine als in de kleine groepsbassins te bekijken. Ze eten inmiddels allemaal vis en hoeven alleen nog aan te sterken voor ze kunnen worden uitgezet.

In het zeeaquarium zijn jonge rogjes te bewonderen. De hondshaaien hebben net eieren gelegd, de bewegingen van het minuscule haaitje in het ei zijn van buitenaf te zien. De vissen worden om 14.30 uur gevoerd, waarbij de dierverzorger allerlei bijzonderheden over de dieren in het zeeaquarium vertelt.

Tijdens de open dag zijn er verschillende extra activiteiten. In het restaurant kunnen kinderen knutselen, tekenen, schelpenschilderijtjes maken en geschminkt worden. In de filmzaal wordt poppenkast gespeeld, het zeelaboratorium is open, er zijn speurtochten, bottenshows en braakballen pluizen. Het programma en de voertijden staan op www.ecomare.nl.

Foto: Braakballen pluizen, Ecomare

Tags