De olifanten in Blijdorp zijn Feyblij

De olifanten in Blijdorp zijn Feyblij


By Inge - Posted on 30 Januari 2013

In Diergaarde Blijdorp krijgen de olifanten vandaag een Blijdorp-Feyenoord sjaal aangeboden om ze helemaal #Feyblij te maken. Tijdens de wedstrijd Feyenoord-FC Twente kreeg het publiek in het stadion zo’n unieke sjaal en een stickersetje kado. Hiermee werd gevierd dat verzekeringsmaatschappij a.s.r. haar sponsorpodium bij Feyenoord gedurende de rest van het seizoen aan de Rotterdamse Diergaarde schenkt: een onverwacht mooi geschenk aan de Diergaarde!

Bezoekers aan de Diergaarde krijgen t/m zondag 3 februari een setje Feyblij-stickers kado. Het stickerzakje kan een gouden sticker bevatten die recht geeft op een Meet & Greet met Giovanni van Bronckhorst in Blijdorp.

De sjaals en andere artikelen zijn verkrijgbaar in de winkels van de Diergaarde en bij Feyenoord. De opbrengst gaat grotendeels naar de Diergaarde die deze steun in de rug goed kan gebruiken. Onderdeel van de campage die a.s.r. ontwikkelde, vormt een commercial over Diergaarde Blijdorp en Feyenoord waarin Giovanni van Bronckhorst samen met zijn zoontje en knuffelolifant Olli de hoofdrol speelt. De inmiddels razend populaire Olli, getuige alle uitingen op facebook en twitter, is in de loop van dit voorjaar eveneens in de winkels van Blijdorp verkrijgbaar.

Meer informatie is te vinden via facebook.com/feyblij, twitter.com/feyblij, feyblij.nl, en #feyblij

 

Giraffen in Blijdorp eindelijk weer naar buiten.

Nu het ijs en de daarbij behorende gladheid zijn verdwenen mag de groep giraffen weer naar buiten. Vandaag worden ze weer ‘vrij’ gelaten op de savanne. De dieren zijn circa twee weken binnen gebleven in het warme savannehuis, omdat het buitengebied door sneeuw en ijs veel te glad en daardoor te gevaarlijk voor ze was geworden.

De giraffen kunnen nu eindelijk weer eens lekker de lange poten strekken en een sprintje trekken. Dat levert vast prachtige beelden op! Bovendien zijn twee giraffen hoogdrachtig en kan het eerste veulen elk moment geboren worden! De grote giraffengroep in Blijdorp bestaat momenteel uit 10 dieren: twee mannelijke en acht vrouwelijke. Vier giraffen zijn drachtig en Anne is als eerste uitgerekend. Zij kan elk moment haar veulen ter wereld brengen. Binnenkort wordt ook het jong van Marian verwacht. Later dit jaar worden dan bovendien nog jongen verwacht van Ziba en Cristel. Overdag zijn alle tien dieren bij elkaar. ‘s Avonds wordt (voorlopig alleen) Anna in de kraambox geplaatst. Vader van alle jongen is Banio, die zijn werk blijkbaar goed doet!

De netgiraffe is niet alleen de mooiste van alle ondersoorten, maar behoort beslist ook tot de meest bedreigde giraffe-ondersoorten. Het leefgebied van de netgiraffe is vrij klein en ligt in een onrustige hoek van Afrika: Ethiopië, Somalië en Noord-Kenia. Daarom is het van groot belang dat deze dieren in dierentuinen raszuiver gefokt worden. Diergaarde Blijdorp staat al meer dan vijftig jaar internationaal bekend om haar netgiraffenfok. Het EEP (Europees fokprogramma) voor alle giraffen wordt momenteel gecoördineerd in Gelsenkirchen (Duitsland).

 

Foto: Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp

Tags