Nieuwe sterren bij Sea Life Scheveningen

Nieuwe sterren bij Sea Life Scheveningen


By Inge - Posted on 06 Februari 2013

Op 6 februari is Sea Life Scheveningen een sterrenlocatie geworden…. na een kortstondige verbouwing is er een nieuwe tentoonstelling geopend… “zeesterren”. Een kleurrijk geheel, kindvriendelijk vanwege de speelse aquaria waar je zelfs onderdoor kan lopen en uiteraard gevuld met prachtige dieren.

Zeesterren zijn al meer dan 300 miljoen jaar op deze aarde en zijn er in vele maten, soorten en kleuren. Sea Life heeft een prachtige verzameling naar Scheveningen gehaald om aan haar bezoekers te tonen waaronder: Zonnebloemzeester: De grootste onder de zeesterren – deze kan wel een doorsnee van 1 meter hebben en meer dan 20 armen! Rode knobbel zeester: Prachtig qua kleur …rood met wit. Dit soort kan 30cm groot worden. Chocolade zeester: Deze zeester wordt ook wel chocolate chip genoemd, met elk een uniek patroon. Brokkelster: Deze zeester heeft lange, wormachtige armen en komt voor bij de kusten van West Europa Doornenkroon zeester: De meest giftige zeester, bedekt met grote, giftige stekels. Deze zeesterren zijn in staat een heel koraalrif kaal te eten.

Een zeester eet het liefst iets wat niet wegzwemt want snel lopen kunnen ze niet. Mossel is favoriet en dat is wat ze zullen eten bij Sea Life. Met hun zuignapjes en waterkracht blijven ze eindeloos aan de schelpdelen trekken. De mossel raakt uitgeput en kan de schelpdelen niet meer dicht houden. Zodra de schelp open is, begint de zeester met eten. De maag van de zeester wordt uit zijn mond geworpen en de mossel wordt verteerd. Door uitwendig te eten kunnen ze grotere prooien verorberen. Dit en andere leuke weetjes over de zeester kan de bezoeker te weten komen bij Sea Life.