Girafje geboren in Safaripark Beekse Bergen

Girafje geboren in Safaripark Beekse Bergen


By Inge - Posted on 11 Februari 2013

Hilvarenbeek, 11 februari 2013 – In Safaripark Beekse Bergen is op 10 februari een girafje geboren. Rothschildgiraf Astrid beviel zondag van haar vierde jong. Het giraffe jong is een meisje en ze heet Anuli. De betekenis van Anuli is in het West-Afrikaans: ‘’dochter die vreugde brengt’’.

Het girafje maakt het goed. Ze loopt al door de stal en drinkt volop melk bij haar moeder. Het jong is samen met haar moeder in het binnenverblijf, waar de kraamkamer gesitueerd is. De stal is dagelijks toegankelijk voor de bezoekers. Zodra het tweetal voldoende is aangesterkt, zijn zij voor bezoekers op de savanne langs de wandelroute, busroute en autosafari zichtbaar. De aankomende dagen serveert het safaripark beschuit met muisjes om de geboorte te vieren.

Rotschildgiraffen
Bij giraffen is er vaak een hechte band tussen moeder en jong. Gedurende de eerste dagen na de geboorte blijft het jong binnen tien meter afstand van de moeder. In de vrije natuur wordt het aantal giraffen van de Rothschild giraf geschat op vijfhonderd exemplaren. Europese dierenparken spannen zich in om dit soort van een voortbestaan te verzekeren. Op dit moment leven er in Europese dierenparken circa 280 Rothschild giraffen die in een streng management programma worden gehouden.