Speciale rondleidingen in Safaripark Beekse Bergen

Speciale rondleidingen in Safaripark Beekse Bergen


By Inge - Posted on 13 Februari 2013

Hilvarenbeek, woensdag 13 februari 2013 – Tijdens de laatste drie weekenden van maart organiseert Safaripark Beekse Bergen het evenement Safari Inside. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om met specialisten het park in te gaan en vanuit hun specialisme naar dieren en/of hun omgeving te kijken.

Dierenarts Jacques Kaandorp doet de aftrap op zaterdag 16 maart. Hij wandelt met gasten langs de verschillende verblijven en vertelt over zijn werk in het park. Hij laat ook achter de schermen het een en ander zien zoals de operatiekamer. Op de 30e sluit hij het evenement ook weer af.

Sarah Mutsaers, mensapengedragsdeskundige is aanwezig op 16, 17 en 23 maart. ‘Aapjes kijken’ met Sarah is anders kijken naar apen. De wandeling met Sarah gaat langs bijzondere halfapen, drukke mantelbavianen, intelligente chimpansees en de macho gorilla’s.

De curator van het park, Lars Versteege is op 17 maart present om met de gasten het park in te gaan. Bij de meeste bedrijven betekent een curator ‘slecht nieuws’. In een dierenpark niet, daar is de curator verantwoordelijk voor de dierencollectie. Fokprogamma’s, collectiebeheer, internationale samenwerking en het transport van dieren zijn onderwerpen waar Lars over gaat vertellen.

Op 23 en 24 maart is Rob van Glabbeek, zoölogisch manager van het park aanwezig. Wat is het verschil tussen een dierentuin en een Safaripark? Waar let je op als je een groep dieren samenstelt? Hoe moet een verblijf voor okapi’s er uit zien? En hoe is het gesteld met de veiligheid voor mensen en dier? Rob weet en deelt alle antwoorden.

Biologiedocente Gaby Hendickx is werkzaam op de afdeling Educatie en Beleving van het park. Van IJstijd tot Afrika in Brabant, daar gaat ze het op 30 en 31 maart over hebben tijdens haar wandeling. In hoeverre is het landschap van de Beekse Bergen veranderd gedurende de afgelopen jaren? En in hoeverre zijn de inheemse planten en dieren mee veranderd? Gaby neemt de gasten mee langs berken, dennen en wilgenkatjes en bezoekt bovendien een stukje ongerept natuur op het terrein, een plek waar nauwelijks iemand komt.

Alle wandelingen vangen aan om 10.30 uur en om 13.30 uur. De wandelingen duren 2 uur. Het startpunt is bij de gastenservice. Inschrijven kan via evenementen@beeksebergen.nl. Deelname is gratis met een geldig entreebewijs van het Safaripark.