Bruinvissen ruil tussen Ecomare en Dolfinarium

Bruinvissen ruil tussen Ecomare en Dolfinarium


By Rutger - Posted on 21 Maart 2013

Sinds een jaar zwemmen bij Ecomare twee bruinvissen van het Dolfinarium: Michael en José. José is nog jong, maar begint de vruchtbare leeftijd wel te naderen. Omdat Ecomare niet wil dat de bruinvissen zich gaan voortplanten, is José op donderdag 21 maart terugverhuisd naar het Dolfinarium. Voor haar in de plaats is het mannetje Berend naar Ecomare gekomen.

Bruinvis Berend is donderdagochtend met een speciale bruinvisambulance naar Texel gebracht. Bruinvissen kunnen niet droog liggen, dus is hij de hele reis van Harderwijk naar Texel nat gehouden. In de auto lag Berend in een hangmat in een vervoerskist, terwijl een dierverzorger hem nat hield met een spons.

Bij Ecomare was alles gereed gemaakt voor Berend, hij kon zo het bassin in. Michael vond de komst van een nieuw groepsgenootje reuze interessant: hij claimde hem meteen voor zichzelf. José kwam er iets later bij kijken, maar de aandacht van Michael ging helemaal naar Berend. Bruinvissen zijn heel zachtaardige dieren; er werd dan ook niet gebeten of onaardig gedaan.

José is enige tijd na de aankomst van Berend uit het bassin gehaald. Zij is vervolgens met de bruinvisambulance naar Harderwijk gebracht. Berend en Michael kunnen nu in alle rust aan elkaar wennen. Alledrie de bruinvissen zijn ooit gestrand en opgevangen door Stichting SOS Dolfijn. Ze kunnen om verschillende redenen niet terug naar zee.

Foto Ecomare, Sytske Dijksen