Pasgeboren dolfijn is een vrouwtje

Pasgeboren dolfijn is een vrouwtje


By Sven - Posted on 10 Juli 2013

De pasgeboren babydolfijn, die zaterdagavond in het Dolfinarium werd geboren, is een meisje. Dit werd zojuist door de dierenarts van het zeezoogdierenpark bevestigd. Vlak na de geboorte waren er al sterke vermoedens bij de verzorgers. De bevalling van tuimelaardolfijn Maaike vond plaats voor de meterslange glaswand in de Dolfijnendelta. Het leverde unieke beelden op. Moeder en dochter maken het nog steeds goed en zijn voor het publiek te zien.

Het is sinds vier jaar dat er weer een vrouwtjesdolfijn is geboren in het Dolfinarium. De laatste, Lelie, werd geboren in 2009. De jaren daarop volgden er vijf mannetjes. King, geboren op Koninginnedag 2012, was tot nu toe de jongste dolfijn. Dit jaar verwacht het Dolfinarium nog twee dolfijntjes: Nienke is uitgerekend in augustus en dolfijn Molly rond de Kerst.

Dolfijn zonder naam
De kleine heeft nog geen naam. Via www.kraamkamer.nl kunnen mensen tot en met zondag 14 juli hun leukste meisjesnamen insturen. De verzorgers zullen uit de lijst de uiteindelijke naam kiezen.

Dolfinarium Harderwijk:
Het Zeezoogdierenpark in Harderwijk is het grootste Dolfinarium van Europa. Dierentuinen, waaronder het zeezoogdierenpark, hebben een maatschappelijke functie, (Educatie, Onderzoek, Natuurbehoud en Entertainment). Per jaar bezoeken miljoenen Nederlanders een of meerdere dierentuinen en maken daar kennis met de meest bijzondere dieren. In het Dolfinarium leven tuimelaardolfijnen, zeeleeuwen, walrussen, zeehonden, bruinvissen (ook wel de Nederlandse dolfijn genoemd) en duizenden vissen. Gasten, en vooral de kinderen, leren deze dieren op een leuke, laagdrempelige, maar ook inhoudelijke manier écht kennen. De dieren in het Dolfinarium zijn daarmee de ambassadeurs van hun soortgenoten en van de zee.

Dolfinarium Harderwijk is hoofdsponsor van Stichting SOS Dolfijn. Deze stichting vangt jaarlijks tientallen gestrande, kleine walvissen op. De zieke dieren worden beter gemaakt en als het kan weer teruggeplaatst in zee. Naast financiële middelen stelt het Dolfinarium ook expertise, onder andere die van onze dierenartsen ter beschikking aan de Stichting SOS Dolfijn