Olifantenverhuizing Emmen-Dierenrijk-Sevilla

Olifantenverhuizing Emmen-Dierenrijk-Sevilla


By Rutger - Posted on 20 November 2013

Twee jongvolwassen olifantenmannen van Dierenrijk stappen binnenkort in een verhuiswagen naar Spanje. De twee bullen Than Myan en Kan Kaung verhuizen in december naar de dierentuin van Sevilla. Olifant Sibu blijft daardoor alleen in Dierenrijk achter, maar wordt snel vergezeld door een familiegroepje met twee jonge olifanten uit Emmen. Een olifantenruzie in Dierenpark Emmen komt daarmee ten einde.

De ruzie in Dierenpark Emmen ontstond toen de leidster in de kudde kwam te overlijden. Het gevolg was een strijd tussen twee families. Een jaar na dato is er een oplossing gevonden. Een familie verhuist naar Dierenrijk bij Eindhoven, naar verwachting in december 2013. De familie bestaat uit moeder Htoo Yin Aye (Knappe Vrouw) van 32 jaar, haar volwassen dochter Ma Palai (Juffrouw Parel) van 15 jaar, haar op één na oudste zoon Mong Tine (Storm) van 2 jaar en haar pasgeboren zoon Thuya (Zonnestraal) van 4 maanden. “De planning voor de verhuizing is bijna rond. Als de temperatuur meezit kan de nieuwe familiegroep vrijwel direct gebruik maken van het ruime buitenveld. We hoeven ook geen speciale kinderkamers voor Thuya en Mong Tine te maken, want de familiegroep kan in de gezamenlijke stal verblijven”, aldus Martin van Hees, vestigingsmanager van Dierenrijk dé Kinderdierentuin. De olifanten verblijven ’s nachts en bij vorst in de binnenstal en zijn tijdens openingstijden vanuit de publieksruimte te bewonderen.

Than Myan is de oudste zoon van Htoo Yin Aye. Sinds 2008 woont hij samen met zijn halfbroer Kan Kaung in Dierenrijk. Nu ze beide jongvolwassen zijn, verhuizen ze naar Spanje. Zodra beide olifantenmannen vanuit Dierenrijk naar Sevilla zijn vertrokken, kan ook de verhuizing van de vier olifanten van Dierenpark Emmen naar Dierenrijk plaats vinden. De olifanten worden inmiddels al getraind om de verhuiswagens in te lopen.