ZOO Antwerpen scoort met geboorte kogelgordeldiertje

ZOO Antwerpen scoort met geboorte kogelgordeldiertje


By Inge - Posted on 06 December 2013

ZOO Antwerpen scoort met geboorte kogelgordeldiertje Voetbalmascotte WK Brazilië geboren in ZOO Antwerpen Nu onze Rode Duivels volop Braziliaanse plannen maken, blijven wij in de ZOO niet achter. De mascotte Fuleco van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië is een kogelgordeldier en ook onze kogelgordeldieren hebben gescoord. Ze kregen een baby. Het is de eerste keer is in de 170-jarige geschiedenis van de ZOO dat hier een kogelgordeldiertje succesvol ter wereld komt! Een heel speciale gebeurtenis.

Rustig groeien
Pedro en Isabella, onze kogelgordeldieren in het Nocturama, plukken de vrucht van hun samenzijn. Op 30 juni kregen ze hun jong, maar we hebben mama Isabella alle rust gegeven in haar nestbox achter de schermen. Zo kon ze haar baby enkele maanden onbelemmerd laten opgroeien. Ons geduld heeft opgebracht, want nu hebben we een pracht van een jong en vanaf vandaag kan je het bewonderen!

Help
De baby is een meisje en ze heeft natuurlijk een mooie naam nodig. Onze verzorgers maakten dit favorietenlijstje met klinkende Zuid-Amerikaanse namen: Oribella, Orfea, Olivia, Oona en Oriana. Help je hen een keuze te maken? Surf naar www.zooantwerpen.be en kies mee.

Voetbal
Kogelgordeldieren kunnen zich oprollen tot een bolletje waar een vijandelijke bek of klauw moeilijk tussen past. Hun staart, kopje en rug passen mooi in elkaar. In deze balvorm slapen ze ook. Reden te meer om hem mascotte van het wereldkampioenschap voetbal van 2014 te maken!

Gevoelig
Hun aantal neemt trouwens gevoelig af door jacht en habitatverlies. Omdat deze gordeldieren zich niet ingraven, zijn ze gemakkelijk te vangen. Ze zijn gegeerd voor hun vlees. Door illegale handel en export sterven er ook vele.

 

Foto: © ZOO Antwerpen