Bijna 35.000 bezoekers voor BestZoo

Bijna 35.000 bezoekers voor BestZoo


By Inge - Posted on 02 Januari 2014

Bij dierenpark BestZoo zijn dit jaar opnieuw meer bezoekers dan het voorgaande jaar gekomen. Waar vorig jaar 31.500 bezoekers de weg naar het park wisten te vinden, stopte de teller dit jaar net voor de vijfendertigduizend: Het is het derde jaar op rij dat de bezoekersaantallen in Best stijgen. Eerder (2011 en 2012) stegen de bezoekersaantallen met respectievelijk 10% en 8%. Dit jaar groeide de bezoekersaantallen met 11%.

BestZoo schrijft de stijgende bezoekersaantallen toe aan de geboorte van o.a. de jonge pantertjes, de komst van nieuwe diersoorten als de Aziatische kleinklauwotters en de goudkopleeuwaapjes en de evenementen die rondom Halloween, Sinterklaas en Kerst zijn georganiseerd. De stijging is opvallend, daar BestZoo dit jaar in de winterperiode (November tot en met Februari) alleen in de weekenden en schoolvakanties geopend was. De bezoekersaantallen zijn met de stijging weer op het niveau van 2009.

Ook goed nieuws wat betreft de abonnementhouders. Dit aantal verdubbelde bijna: van 735 naar 1293. De medewerkers van BestZoo zijn trots op dit resultaat en danken alle bezoekers voor het vertrouwen.

Voor 2014 staat onder andere een nieuw verblijf voor de wasberen op het programma. Daarnaast is het de bedoeling dat één van de oude bomen in park omgetoverd worden tot verblijf voor de goudkopleeuwaapjes. Dit zal ervoor zorgen dat de bezoekers onder de aapjes door kunnen lopen. Ook zal de pas geopende educatieruimte meer gebruikt gaan worden.

Tags