Nieuwe panoramaroute ZOO Antwerpen voert je het dak op

Nieuwe panoramaroute ZOO Antwerpen voert je het dak op


By Inge - Posted on 01 Augustus 2014

ZOO Antwerpen brengt je dichter bij de dieren: sta neus aan snavel met moerasvogels en klim op het dak bij de nijlpaarden voor een uniek zicht over de tuin en de dieren

Kolossaal zicht
De panoramaroute voert je langs de koepel van het nijlpaardenbinnenzwembad. Via verschillende inkijken gluur je naar de dieren. In de zomer vind je nijlpaarden Hein, Hermien en Imani buiten, genietend van hun grote zwembad. Wij bieden je vogelperspectief met een uitkijk op hun torso’s vanop een nieuw platform op het dak van het nijlpaardenverblijf en een wijds zicht over de volledige moerasbiotoop.

Avontuurlijke brug
Deze hoge route loopt over in een avontuurlijke brug om je via een andere wenteltrap terug op de begane grond te brengen voor een andere inkijk. Het speelse karakter geeft de avonturiers onder onze bezoekers een extra uitdaging.

Neus aan snavel
Kies voor een inkijk in de grote vogelvolière op het gelijkvloers of neem de wenteltrap de lucht in. Zo kan je op vijf meter hoogte binnenstappen in de volière zelf en kom je op ooghoogte met abdimooievaars, kaalkopibissen, Europese lepelaars, kroonkraanvogels, Madagascartalingen, hamerkoppen en zilverreigers. Het dak van het nijlpaardengebouw is immers hun favoriete rust- en nestelplek. Voel je een vogelspotter!

Respect voor erfgoed
Het oorspronkelijke nijlpaardengebouw dateerde van 1885, maar werd grotendeels verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de inslag van een V-bom. Het nijlpaardenverblijf werd herbouwd in 1952 en hierin kregen de originele bassins hun plaats. In 2003 verruimde het verblijf met een moerasbiotoop, Hippotopia, waar ook de moerasvogels, kroeskoppelikanen, beverratten en tapirs terug te vinden zijn. En nu, in 2014, breiden we uit op het dak, met respect voor het architecturale erfgoed.

TIP: Elke dag om 15u krijgen onze nijlpaarden hun avondmaal. Enorme hoeveelheden gras en groenten staan dan op hun menu.

 

Foto: © ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst