2014 nu al succesvol jaar voor ZOO Antwerpen en Planckendael

2014 nu al succesvol jaar voor ZOO Antwerpen en Planckendael


By Inge - Posted on 09 September 2014

Zowel de bezoekcijfers als het aantal abonnees van ZOO Antwerpen en Planckendael stijgen ondanks één van de natste zomers uit onze geschiedenis. Maar elk weer is ZOOweer want 80% van onze dieren kan je bezoeken of het nu regent of niet. De bezoeker heeft zich niet van de wijs laten brengen en onze grappig waggelende pinguïns massaal bezocht en de kleurrijke lori’s zelf eten gegeven in Planckendael. In ZOO Antwerpen hebben we de bezoeker ondergedompeld in een fascinerende Aquariumwereld en konden ze zich verwarmen in de tropische Vlindertuin. ZOO en Planckendael brachten dit jaar al meer dan 1,4 miljoen bezoekers dichter bij de dieren!

Record voor Planckendael
Nieuwe projecten - met investeringen als pinguïns in beide parken op kop - leidden tot een positief resultaat in de bezoekcijfers voor 2014. ZOO Antwerpen doet het met een kleine stijging beter dan vorig jaar en staat momenteel op 660.000 bezoekers. Planckendael echter noteert een stijging van maar liefst 25% en noteert eind augustus - met nog enkele maanden te gaan - al 750.000 bezoekers. Een record! De verzorgers trokken door het park om meer interactie te bieden. Dagelijks stonden er maar liefst tot vijftien verzorgersbabbels en voedermomenten op ons menu. Onze parken zijn als enige in België 365 dagen per jaar open.

Een grote familie van 200.000 abonnees!
Een van onze grootste troeven zijn onze abonneehouders, de echte fans. Voor het tiende jaar op rij stijgt hun aantal opnieuw om op 1 september af te klokken op een grote familie van om en bij de 200.000 individuele liefhebbers. Een teken van appreciatie voor de parken en bewijs van relevantie van het product. Met een waarde van om en bij de €400 aan voordelen, en een prijs vanaf €95, heb je het bedrag al bij een vierde bezoek terug.

Voor het eerst in België: China Light Festival in ZOO Antwerpen van 6 december tot 18 januari
ZOO Antwerpen heeft voor het eindejaar van 2014 nog een unieke verrassing in petto. Chinese kunstenaars toveren ZOO Antwerpen om tot een sprookjesachtig paradijs met een fascinerend lichtspektakel. Wandelend tussen meer dan 30 magische lichtobjecten van dieren en bloemen waan je je in het mysterieuze China. Authentieke Chinese optredens maken van deze avond een unieke en onvergetelijke totaalbeleving. Een bijzondere afsluiting voor een bijzonder jaar.

 

Foto: © Planckendael