Wederom panterwelpen in BestZOO

Wederom panterwelpen in BestZOO


By Inge - Posted on 18 September 2014

Het gaat goed met de Sri Lanka Panters in BestZOO! Vorig jaar zijn er al een aantal jongen geboren die inmiddels zijn getransformeerd in prachtige, halfvolwassen dieren die nog steeds te bewonderen zijn in het dierenpark. Een paar weken geleden heeft het park echter nogmaals een nestje welpen mogen verwelkomen! Het gaat om twee jongen waarvan het geslacht op dit moment nog niet bekend is. Zowel moeder als jongen maken het goed.

De eerste weken na de geboorte waren erg spannend voor de dierverzorgers van BestZOO. De jongen zijn kort na de geboorte nog erg kwetsbaar en de moeder is in die periode erg gevoelig voor stress. De afgelopen weken is daarom de toegang tot het binnenverblijf afgesloten en werd het gezinnetje via een camera van een afstand in de gaten gehouden.

De Sri Lanka Panter is een bedreigde ondersoort van het luipaard, die alleen voorkomt op het eiland Sri Lanka. Dit maakt deze katachtige, en daarmee ook deze geboorte, natuurlijk extra bijzonder. De welpjes zijn nog steeds erg klein, dus zitten ze op dit moment nog voornamelijk binnen waar het lekker warm is.

Zaterdag 20 september zullen de kleintjes echter ook zichtbaar zijn voor het publiek! Rond 11:30 zullen moeder en kroost de mogelijkheid krijgen om even lekker buiten een frisse neus te halen. Kom dus vooral even een kijkje nemen in BestZOO!

Tags