IJsvogels uit het ei in Best Zoo

IJsvogels uit het ei in Best Zoo


By Inge - Posted on 18 Juni 2015

BestZOO heeft sinds eind 2013 Europese ijsvogels in het park. Dit jaar hebben de ijsvogels voor het eerst eieren gelegd en vorige week zijn er maar liefst 4 kuikens uit het ei gekropen! Een primeur voor BestZOO.

Een ongewoon gezicht in Nederland: De Europese ijsvogel. De vogel staat bekend om zijn prachtige blauw met oranjerood verenkleed. IJsvogels zijn klein, snel en erg schuchter, dus moeilijk waar te nemen in de natuur. De vogeltjes vielen erg in smaak sinds zij voor het eerst te bewonderen waren in BestZOO, normaal kun je deze vogels namelijk vaak niet van zo dichtbij bekijken.

Om de vogels de rust en ruimte te geven om een nestje te bouwen is er een speciale oeverwand nagebootst in het verblijf. Dit is prettig voor de vogels en de verzorgers kunnen ze bovendien ook goed in de gaten houden. De jongen maken het goed, een teken dat de ouders goed voor ze zorgen! De jongen zijn al even uit het ei, maar waren tot nu nog niet zichtbaar voor het publiek. Binnenkort zijn de vogeltjes echter groot genoeg om uit te vliegen en kan iedereen ze komen bewonderen!

Tags