Vernieuwd Zee Aquarium open vanaf 7 mei

Vernieuwd Zee Aquarium open vanaf 7 mei


By Inge - Posted on 04 Mei 2016

Na een ingrijpende verbouwing van vier maanden opent het Zee Aquarium in Bergen aan Zee op 7 mei haar deuren eindelijk weer voor publiek. ,,Dit is de meest complete zeebeleving van Nederland!’’, stelt directeur Dirk Majewski trots. ,,Naast meer dan 300 verschillende vissoorten in prachtige aquaria, het Roggenrif en de schelpencollectie, valt er nu nog veel meer te zien, te beleven en leren.’’ Het Zee Aquarium is flink onderhanden genomen. Nieuw zijn onder meer de entree en de Amazonejungle met reptielen. ,,Bezoekers lopen via de nieuwe entree onder het skelet van onze reusachtige potvis door, over een brug en vijver met piranha’s. Vervolgens belanden ze in onze nieuwe Amazonejungle met 12 terraria vol kriebelreptielen. We zijn nog bezig met de realisatie van een fantastisch zeehondenduin en buitenbassin.’’ De officiële en feestelijke opening volgt nog voor de zomer. ,,Iedereen die nieuwsgierig is, is vanaf 7 mei van harte welkom voor een sneak preview.’’

Reptielen
Nieuw bij het Zee Aquarium is de Amazonejungle met zijn reptielen. ,,In een tropische omgeving leven piranha’s én kriebelreptielen. In 12 nieuwe terraria leven vogelspinnen, boompythons, bidsprinkhanen, grote leguanen, schorpioenen, kraaghagedissen, gifkikkers, wandelende bladeren, een kameleon, een vliegend hert en nog heel veel meer… En al die reptielen zijn van heel dichtbij te bekijken in het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium.”

Het Zee Aquarium aan het Van der Wijckplein 16 in Bergen aan Zee is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur. Meer info op de vernieuwde site www.zeeaquarium.nl of op facebook.