‘Zwevende’ Bloementuin brengt bezoekersaantallen in de lift

‘Zwevende’ Bloementuin brengt bezoekersaantallen in de lift


By Inge - Posted on 06 Januari 2017

De Orchideeën Hoeve ontving het afgelopen jaar een recordaantal bezoekers. In 2016 trok het tropische park 233.000 gasten. Het gezinsuitje in Luttelgeest overtreft hiermee het eerder behaalde bezoekersrecord in 2015 met maar liefst 27.000 bezoekers. De stijging is te danken aan de openingen van het nieuwe Mangrovebos Speelparadijs en wereldattractie de ‘Zwevende’ Bloementuin.

Thomas en Jeroen Maarssen, eigenaren van de Orchideeën Hoeve, blikken tevreden terug op het afgelopen jaar. ‘In 2016 hebben wij de deuren geopend naar twee nieuwe uitbreidingen. Het was een druk, maar ontzettend mooi jaar’, vertelt Jeroen Maarssen. De Orchideeën Hoeve heeft de bezoekers zoveel mogelijk betrokken bij de nieuwbouw. Dit bleek succesvol, zowel voor als na de openingen van de nieuwe tuinen. ‘Door een kijkje in de keuken te geven vormden de werkzaamheden geen hinder voor het bezoek, maar juist een boeiende bezienswaardigheid’, licht Jeroen toe.

De opening van de speeljungle in april was voor veel jonge gezinnen de aanleiding om een jaarkaart aan te schaffen. De Orchideeën Hoeve zag de abonnementenverkoop in 2016 verdriedubbelen. De echte bezoekersgroei werd echter in het najaar gerealiseerd met de gloednieuwe ‘Zwevende’ Bloementuin. ‘Het is een echte droomtuin geworden waarin ontelbare hangplanten zorgen voor een overweldigende kleur- en geursensatie’, vult Thomas aan.

De Orchideeën Hoeve luidt het nieuwe jaar in met het thema ‘Kijk eens door de ogen van de natuur’, waarmee jong en oud kan ervaren hoe planten en dieren voelen, beleven, samenwerken en zien. Het tropische park heeft voor het nieuwe jaar goede verwachtingen. ‘De Orchideeën Hoeve is een echte familieattractie geworden, maar wij zijn nog lang niet uitgegroeid’, verklapt de directie. ‘Voor de komende jaren staan er weer een aantal nieuwbouwprojecten op de agenda.’