Geslacht pinguïnbaby’s bekend in Sea Life Scheveningen

Geslacht pinguïnbaby’s bekend in Sea Life Scheveningen


By Inge - Posted on 06 Januari 2017

Eindelijk is het zover – van de 2 Humboldt pinguïnbaby’s die in mei geboren zijn is het geslacht bekend! Door middel van bloedafname in het voetje is zo het geslacht bepaald. Pinguïnouders Jip en Janneke zijn de trotse ouders geworden van een zoon en een dochter.

De twee pinguïnbaby’s hebben de namen Dani en Lisa gekregen en zullen over enkele maanden naar Sea Life Portugal verhuizen. “Het is niet zielig voor de ouders om de kinderen weg te halen, broer en zus verhuizen samen. Aangezien de ouders inmiddels geen koppel meer vormen zou er kans bestaan op incest” aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging. En in een ander Sea Life centre kunnen ze dan weer een partner vinden.

Van de pinguïnbaby die in juli is geboren is het geslacht nog niet bekend – hij/zij was nog te jong om bloed af te nemen tijdens het bezoek van de dierenarts. Het wordt nog steeds door de ouders gevoerd maar weegt wel al 5 kilo.
Deze baby blijft zeker in Scheveningen en in de toekomst zal er voor hem/haar een partner worden gezocht buiten deze groep. De pinguïns zijn pas na drie jaar geslachtsrijp en kunnen dan pas voor nageslacht zorgen.