Nieuwe tentoonstelling geopend: Schildpadden Creche

Nieuwe tentoonstelling geopend: Schildpadden Creche


By Inge - Posted on 14 Februari 2017

Vanaf 13 februari heeft Sea Life Scheveningen weer een gloednieuwe tentoonstelling.
In deze tentoonstelling “Schildpad Crèche” kan de bezoeker alles leren over de zoetwaterschildpadden en hun spannende familieleden die al meer dan 200 miljoen jaar op deze aarde leven!

Zoals de Noordelijke Slangenhalsschildpad die voorkomt in Australië en Nieuw Guinea en wel 32cm kan worden. Naast deze bijzondere soort zijn er nog 3 soorten te bewonderen: de Onechte landkaartschildpad, de Chinese streepnekschildpad en de Chinese drieklauw die wel 60 jaar oud kan worden.

“Naast bovenstaande schildpadden hadden we al de Geelwang en Roodwang schildpadden – die zijn afkomstig uit Sea Life Blankenberge- opgevangen van particulieren dus het is een mooie verzameling” aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging.

In de vakantie periode (18 februari t/m 5 maart) zijn er de “Turtles weken” in Sea Life – waarbij kinderen een stoer Ninja Turtles masker krijgen en een interessante schildpadspeurtocht kunnen doen waarmee leuke Ninja Turtles prijzen te winnen zijn. Ook kunnen kinderen en volwassenen een schildpadles volgen. 

 

Foto: C. Bovendeur / Sea Life