Berkenhof tropical zoo klaar voor het nieuwe seizoen

Berkenhof tropical zoo klaar voor het nieuwe seizoen


By Sven - Posted on 05 April 2017

Uiteraard is educatie één van de voornaamste pijlers van een dierenpark. Zelfs is dit onze verplichting vanuit de overheid.
Voor ons als familiebedrijf is het bieden van educatie op een persoonlijke en speelse manier al jarenlang een speerpunt. Onze rondleidingen en momenten waarop je een dier mag aanraken of zelfs vasthouden worden al jaren erg positief ontvangen door de bezoekers  en blijven dus ook bestaan.

Nieuw dit jaar:

Natuurklas 2.0.
Onze Natuurklas heeft dit jaar een metamorfose gehad. Er zijn grote vitrines bijgekomen welke vol staan met naturalia. Van opgezette dieren tot schedels en skeletten.  Er is zelfs een ‘koppensnellers’ kast met daarin kunst en gebruiksvoorwerpen van o.a. de Dayak stammen uit Borneo en de Asmat uit Papoea Nieuw Guinea. Veel van de stukken zijn door de overheid aan ons beschikbaar gesteld voor educatief gebruik en komen uit inbeslagnames.

Natuur Uur
In de Natuurklas organiseren we vanaf dit jaar het Natuur Uur.
De kindjes mogen een natuurvoorwerp aanwijzen waarover ze meer willen weten en er lustig op los vragen. Wat is het grootste knaagdier ter wereld? welke slang heeft de langste giftanden? Wat zijn de allersnelste dieren ter wereld? Wij kunnen het allemaal vertellen en laten zien!  We hopen zo op heel veel leuke en boeiende natuurgesprekken met onze jongste bezoekertjes. Ook is er in de Natuurklas de natuurkist. Deze gaat tijdens het Natuur Uur open en zit vol met voorwerpen welke de kinderen mogen aanraken/voelen. Denk aan een krokodillenhuid, schildpaddenschild of de vacht van een stinkdier.

Fossielen expeditie
Andere jaren hebben we al activiteiten in het Prehistorische thema georganiseerd, zoals het zoeken naar haaientanden. Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop……en scheppen bedoelen we letterlijk. Dit seizoen willen we namelijk regelmatig gaan graven op zoek naar ijstijdbotten. 
Samen met de kinderen gaan we uitzoeken of we nou bijvoorbeeld een bot hebben gevonden van een mammoet, steppewisent of een wolharige neushoorn.  Bij slecht weer geeft een fossielenkenner een rondleiding door de Fossielenmijn.

Natuurvlogs
De jeugd heeft de toekomst en de jeugd is er geïnteresseerd in ‘vloggen’.
Wij willen vanaf dit jaar natuurvlogs (video’s) gaan maken waarin we allerlei  leuke natuurverhalen gaan delen via ons eigen youtube kanaal. Hier komen uiteraard veel dingen voorbij die bezoekers normaal niet zien. Zo kun je bijvoorbeeld gaan zien hoe wij voer voor de dieren bereiden of laten we je diertjes zien die normaal heel goed verstopt zijn tussen de vele groene bladeren in de Tropical Zoo. 

In weekenden en vakantieperiodes zijn er dagelijks educatieve activiteiten.
Tijden zullen we intern en via onze website communiceren.


Verder zullen er nog nieuwigheden volgen dit jaar.
Zo gaan we in ons restaurant naar verwachting een nieuw concept lanceren, komen  er nieuwe kinderfeestprogramma’s en is er een vernieuwde souvenirshop.

We zullen iedereen uiteraard via o.a. social media op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.