Explosie aan vlinders in de Orchideeënhoeve

Explosie aan vlinders in de Orchideeënhoeve


By Sven - Posted on 08 Augustus 2017

Deze zomer kan de vlinderliefhebber zijn hart ophalen in de Orchideeën Hoeve. Door succesvolle eigen vlinderkweek en de import van 400 Afrikaanse vlinders vliegt er nu een recordaantal vlinders in het tropische park. De populatie bestaat momenteel al uit 2500 vlinders en naar verwachting zullen er de komende weken nog eens honderden extra vlinders ontpoppen.


Bijzondere vlinders

De Orchideeën Hoeve importeert wekelijks 55 vlindersoorten uit Costa Rica en de Filipijnen. Voor de zomervakantie wilde het tropische park extra uitpakken en heeft ze de hand weten te leggen op een aantal bijzondere vlindersoorten. “In de poppenkasten hangen nu 400 Afrikaanse vlinderpoppen die elk moment kunnen uitkomen. Daarnaast fladderen er deze zomer tientallen witte Morpho’s bij ons in de vlindertuin. Een prachtige vlinder die met zijn uitgespreide vleugels net op een zwevend wit A4’tje lijkt”, licht dierenverzorger Richard Versluis toe.


Overvolle poppenkasten

Over enkele dagen voorspelt de Orchideeën Hoeve een hoogtepunt in de vlinderpopulatie en zullen er meer dan 3.000 vlinders te bewonderen zijn. Naast de ontpopping van de Afrikaanse vlinders, is er op dit moment ook een enorme toevoer vanuit de eigen vlinderkwekerij. “De voedselplant voor de rups, ook wel waardplant genoemd, is in de zomer goed verkrijgbaar waardoor wij per week zelf ook nog eens 200 vlinders kweken. De poppenkasten barsten bijna uit hun voegen”, vertelt dierenverzorger Richard trots. Wie een glimp wil opvangen van de bijzondere vlinders wordt geadviseerd om op tijd te komen. Tussen 10.00 en 11.00 uur zijn de tropische vlinders het meest actief.