160 jaar Diergaarde Blijdorp: feestelijke korting

160 jaar Diergaarde Blijdorp: feestelijke korting


By Inge - Posted on 17 Oktober 2017

De Rotterdamse Diergaarde bestaat 160 jaar! Dit wordt gevierd met een speciaal jubileumtarief. Van 9 tot en met 31 oktober kunnen kinderen en volwassenen voor slechts € 12,50 per persoon een bezoek aan de Diergaarde brengen. Kinderen tot 3 jaar bezoeken Blijdorp altijd al gratis.

Diergaarde Blijdorp is begonnen als hobby van twee spoorwegbeambten. Zij huurden in 1856 een spoortuintje in de Rotterdamse binnenstad om hun verzameling exotische vogels onder te brengen. Deze hobby groeide uit tot de oprichting ‘De Rotterdamsche Diergaarde’ in 1857. Inmiddels is Diergaarde Blijdorp op haar huidige locatie uitgegroeid tot een van Europa's mooiste dierentuinen en telt ca. 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Vele generaties beleefden in de Diergaarde een gezellig en leerzaam dagje uit.

Bijzondere ontmoetingen
In dit jubileumjaar vonden al diverse bijzondere geboortes plaats zoals een kleine pandatweeling, twee mangabeys en eerder dit jaar een Indische neushoorn, een okapi en een manoelkat. Vorig jaar werd het koraalgedeelte in het Oceanium vernieuwd en in het vlinderparadijs fladderen telkens weer nieuwe vlindersoorten rond. Ook zijn hier in een terrarium sinds kort prachtige gifkikkers te zien.

Voor kinderen ligt bij de entrees een (gratis) feestelijk kroontje klaar om het 160-jarig jubileum te vieren. In de herfstvakantie kan elke dag worden geknutseld met afvalmaterialen in de binnenspeeltuin Biotopia.


Foto: Diergaarde Blijdorp/Johanna Kok

Tags