Orchideeën Hoeve breekt opnieuw bezoekersrecord

Orchideeën Hoeve breekt opnieuw bezoekersrecord


By Inge - Posted on 06 Januari 2018

De natuur als grote inspiratiebron voor een attractie blijkt een groeiend succes. De Orchideeën Hoeve heeft het afgelopen jaar opnieuw haar bezoekersrecord verbroken. In 2017 trok het tropische park 254.000 bezoekers, een stijging van 9% ten opzichte van het jaar daarvoor. Het succes is volgens de Orchideeën Hoeve te danken aan recente uitbreidingen.

Leukste uitje van Flevoland
De afgelopen twee jaar opende de Orchideeën Hoeve een nieuwe speeltuin, de ‘Zwevende’ Bloementuin en een gloednieuw Jungletheater. Dit zorgde niet alleen voor een boost in de bezoekerscijfers, maar ook voor hoge waardering van het publiek. Op Facebook scoort het gezinsuitje inmiddels 4,6 van de 5 sterren. Daarnaast werd de Orchideeën Hoeve in 2017 voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot het ‘Leukste uitje van Flevoland’. “Een enorme opsteker voor ons bedrijf en een bevestiging dat wij de juiste koers zijn ingeslagen”, licht mede-eigenaar Jeroen Maarssen toe.

Nationaal Ouderenfonds
De Orchideeën Hoeve sloeg ook op maatschappelijk gebied in 2017 een bijzondere mijlpaal. Het park zocht afgelopen najaar de samenwerking op met het Nationaal Ouderenfonds om zich in te gaan zetten voor 1 miljoen eenzame ouderen in Nederland. “Per jaar zullen wij via het Ouderenfonds 1.000 ouderen ontvangen die wij in het zonnetje mogen zetten met een zorgeloos en gezellig uitje”, licht Jeroen toe.

Opening buitengedeelte
Het jaar 2018 staat in de Orchideeën Hoeve in teken van het nieuwe jaarthema ‘Natuurtalent’. Op een educatieve, maar toch ludieke manier wil het uitje het bezoek kennis laten maken met de vaak bijzondere en bizarre talenten van planten en dieren. “Daarnaast zullen wij dit voorjaar de deuren openen naar een nieuw buitengedeelte, waarin onder andere ringstaartmaki’s, flamingo’s en eenden komen te leven”, verklapt Maarssen.