De Orchideeën Hoeve opent nieuwe buitenbeleving

De Orchideeën Hoeve opent nieuwe buitenbeleving


By Inge - Posted on 08 Maart 2018

Op vrijdag 30 maart 2018 opent de Orchideeën Hoeve een gloednieuw buitengedeelte, genaamd ‘Het Makirijk’. In deze unieke natuurbeleving wordt de bezoeker door een idyllische buitenwereld geleid die wordt bewoond door allerlei nieuwe diersoorten. Onder andere ringstaartmaki’s, flamingo’s, eenden en alpaca’s hebben een nieuw thuis gekregen in het Makirijk en zullen in het paasweekend voor het eerst te bewonderen zijn.

Nieuwe diersoorten
In het Makirijk is de bezoeker te gast in een wereld waar dieren alle ruimte hebben om vrij te kunnen bewegen. Langs de oever van een gigantische vijver leven onder meer exotische flamingo’s en grappige witte kwakertjes die door de bezoekers gevoerd mogen worden. De meest opvallende diergroep bestaat uit zeventien maki’s. “Deze apengroep heeft een slechte start gehad in Spanje. Wij mogen de aapjes, dankzij Stichting AAP, een nieuwe toekomst geven op twee prachtige apeneilanden in het Makirijk”, vertelt mede-eigenaar Jeroen Maarssen trots.

De eerste buitenbeleving
Het Makirijk maakt de reis door het tropische park af en verbindt het onlangs geopende Jungletheater met de ‘Zwevende’ Bloementuin. “Met het Makirijk willen wij de bezoeker verrassen met iets wat ze totaal niet van ons verwachten. Wij zijn daarom voor het eerst uitgeweken naar een buitenbeleving. Door middel van een corridor is de looproute echter wel overdekt gemaakt en blijven wij trouw aan ons all-wheaterconcept”, vertelt Maarssen.

Feestelijke opening
Jong en oud is van harte uitgenodigd om de feestelijke opening van het Makirijk op vrijdag 30 maart bij te wonen. Om 10:00 uur wordt het Makirijk officieel geopend, waarna het feest in de Orchideeën Hoeve los barst. Schminkers en de ballonartiest zullen zorgen voor feestelijk vertier en dierenverzorgers staan op diverse punten paraat om te vertellen over de dieren in het Makirijk. Daarnaast kan men om 11:30 en 14:00 uur de première van de nieuwe jungleshow ‘Ontdek de talenten van de natuur’ in het Jungletheater bijwonen.