kroonkraanvogels en dikdiks gearriveerd in Zooparc Overloon

kroonkraanvogels en dikdiks gearriveerd in Zooparc Overloon


By Sven - Posted on 10 Augustus 2018

De palmgieren en kapgieren hebben in hun nieuwe ruime volière in ZooParc twee Kirk´s dik-diks en een grijze kroonkraanvogel verwelkomd. Vanuit een mooi uitkijkpunt in de doorloopvolière kunnen bezoekers al deze dieren in hun nieuwe verblijf bewonderen.

De Kirk's dik-diks en grijze kroonkraanvogel zijn vanuit Dierenrijk naar ZooParc verhuisd. "De ruime nieuwe volière is nu een mooi combinatieverblijf geworden met diverse diersoorten: gieren, de dik-diks en de kroonkraanvogel. Dat is niet alleen leuk om te zien voor bezoekers, maar zo’n verblijf biedt ook een positieve gedragsverrijking voor de dieren", zegt hoofd dierverzorging Steven van den Heuvel.

Kirk's dik-diks
Kirk’s dik-diks behoren tot de kleinste antilopes ter wereld. In de natuur komen ze voor in de drogere streken van Oost- en Zuidwest-Afrika. De naam dik-dik hebben deze antilopes aan hun geluid te danken. Ze kunnen in geval van gevaar een geluid maken wat klinkt als ‘zik-zik’. Hiermee proberen dik-diks prooidieren af te schrikken en aan andere dik-diks te laten weten dat er gevaar is.

Grijze kroonkraanvogel
De grijze kroonkraanvogel dankt zijn naam aan de bijzondere pluim op zijn kop. In de natuur komen ze voor in Oost- Afrika. In het Afrikaanse land Oeganda beschouwt men de kroonkraanvogel als nationale trots. Deze vogel wordt zelfs afgebeeld in de vlag van het land. De kroonkraanvogel is de enige kraanvogelsoort ter wereld die wel eens in een boom gaat zitten.

Tags