Zoosite Carnivore Car Chase een succes!

Zoosite Carnivore Car Chase een succes!


By Rutger - Posted on 07 Juli 2009

DELFT, Dinsdag 7 juli 2009

Afgelopen zondag, 5 juli 2009, had de Zoosite Carnivore Car Chase plaats. Met medewerking van, in volgorde van bezoek, Diergaarde Blijdorp, Artis Amsterdam, Dierenpark Amersfoort, Dierenrijk en GaiaPark Kerkrade Zoo bezocht het voltallige Zoosite team zeven verschillende dierentuinen en bekeek daar de verblijven van in totaal 22 Europese roofdieren. 

De race verliep van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam naar het Amsterdamse Artis. Van daaruit werd de afsluitdijk overgestoken op weg naar Leeuwarden. Dierenpark Amersfoort was de volgende dierentuin op de weg, gevolgd door een stop in Rhenen. Dierenrijk, bij Eindhoven, werd eveneens aangedaan en om 17:20, zo’n 30 minuten voor op schema, werd de laatste tuin, GaiaPark Kerkrade Zoo betreden.

In alle tuinen werden foto’s gemaakt van de verblijven die een Europees roofdier uit de EAZA European Carnivore Campaign huisvesten, deze foto’s zijn terug te vinden op http://www.zoosite.nl/site/campagne/eaza2009/carchase/fotos. Nadat het laatste verblijf, dat van de Europese nerts, in GaiaPark Kerkrade Zoo op de foto was gezet werd het team, moe, maar voldaan, ontvangen door de commercieel directeur van GaiaPark, Rob Huppertz, die de eerste was die Zoosite feliciteerde met het behaalde resultaat:
Dat resultaat, voortgekomen uit de sponsoring door bezoekers van zoosite.nl, mag er dan ook zijn! In totaal bracht de race € 692,- op! Een bedrag dat overgemaakt zal worden aan EAZA in de hoop bij te dragen aan het behoud van de Europese roofdieren.