Uitslag Jaarlijkse ZooSite Awards Bekend!

Uitslag Jaarlijkse ZooSite Awards Bekend!


By Rutger - Posted on 19 April 2010

ZooSite, de Nederlandstalige vereniging voor dierentuinliefhebbers, reikt voor het derde achtereenvolgende jaar de ZooSite Awards uit.
In de periode van 1 tot en met 15 april kon iedereen die ZooSite.nl of ZooSite.be bezocht stemmen op hun favorieten in de vijf categorieën waarin dit jaar een ZooSite Award werd weggegeven. Uiteindelijk brachten ruim 5000 mensen hun stem uit, wederom een flinke stijging ten opzichte van de awards van vorig jaar.
Ondanks het grotere aantal stemmers was de uitslag tot op het allerlaatste moment onzeker en daarmee was de derde editie van de ZooSite Awards de spannendste tot nu toe. Zelfs op 15 april, de laatste dag van de stemming, vonden in een aantal categorieën nog verschuivingen plaats.

EN DE ZOOSITE AWARDS GAAN NAAR...

De categorie Leukste Geboorte was tot op de laatste dag spannend, via twitter, hyves en nieuwsbrieven deden de genomineerden er alles aan om de award in de wacht te slepen, uiteindelijk waren de meeste stemmen voor APENHEUL. Met de geboorte van kroonsifaka Daholo, een half-aap van het Afrikaanse eiland Madagaskar, behaalde Apenheul een Nederlandse primeur.

De categorie Mooiste Nieuwe Verblijf was veruit de spannendste van allen. Geen andere categorie zag zoveel wisselingen in de top als deze. Vaak was het gat tussen de nummers één en vijf nog geen tien stemmen. Een eindsprint, in de laatste, late uren, leverde DIERENPARK AMERSFOORT de Award op. Met de bouw van een nieuw stallencomplex voor olifanten, toepasselijk “het Rijk der Reuzen” genaamd, opende Dierenpark Amersfoort een hypermoderne stal voorzien van alle belangrijke snufjes op het gebied van het houden van olifanten.

De categorie Meest Innovatieve Dierentuin leek oorspronkelijk voor het eerst niet op een Rotterdams feestje uit te lopen, maar de Rotterdamse adem is lang en zo ging DIERGAARDE BLIJDORP op de laatste dag alsnog voor de derde keer aan de haal met deze award. Naast talloze nieuwe verblijven, waaronder een stal en buitenverblijf voor giraffen, vernieuwde Diergaarde Blijdorp het afgelopen jaar zelfs haar directeur.

Voor het eerst konden ook de kleinere dierentuinen van Nederland en België meedingen naar een ZooSite Award. Naast een categorie voor de Mooiste Grote Dierentuin van de Benelux is er vanaf dit jaar namelijk ook een voor de Mooiste Kleine Dierentuin van de Benelux. Deze awards komen dit jaar bovendien met een kleine bonus. Een jaar lang zal op de websites www.mooistedierentuin.nl en www.mooistedierentuin.be gratis worden doorverwezen naar de ontvangers van deze awards.

De categorie Mooiste Kleine Dierentuin werd een hevige strijd tussen de kleinste, genomineerde dierentuinen. Uiteindelijk kreeg SERPENTARIUM BLANKENBERGE, sinds kort onderdeel van de KMDA, de meeste stemmen.

Ook in de categorie Mooiste Grote Dierentuin was het spannender dan ooit. Per tweet en hyvesbericht wisselden de koplopers van positie. De speciale nieuwsbrieven die uitgestuurd werden brachten af en toe een tijdelijke grotere voorsprong, maar die verdween een dag later bij het volgende bericht van de andere dierentuin weer als sneeuw voor de zon. Voor het derde jaar op rij is het GAIAPARK KERKRADE ZOO die zich Mooiste Dierentuin van de Benelux mag noemen.

ZooSite feliciteert nogmaals alle dierentuinen met het behalen van de nominaties voor de ZooSite Awards 2009/2010 en hoopt alle dierentuinen terug te zien tijdens de uitreiking van de ZooSite Awards 2011!

Uitreiking Gaiapark Uitreiking Serpentarium