Dierentuin het Ultieme Dagje Uit!

Dierentuin het Ultieme Dagje Uit!


By Rutger - Posted on 21 Mei 2010

Amersfoort, Apeldoorn, 21 mei 2010 – Dierentuinen zijn bij Nederlanders favoriet als dagje uit. Dat blijkt uit het Dagje uit onderzoek, uitgevoerd door Q&A Research & Consultancy, in opdracht van dierenpark Apenheul. Gemiddeld gaan Nederlanders er 8 keer per jaar op uit. Daarbij staat de dierentuin met stip op nummer één, gevolgd door het attractiepark.

Dagjes uit
Vraag Nederlanders “Wat is voor u een dagje uit?” en zij antwoorden in 89% van de gevallen “de dierentuin”. 55% overweegt de dierentuin ook werkelijk als bestemming voor een dagje uit. Ook attractieparken zijn populair. De derde plaats wordt - met een behoorlijk verschil - ingenomen door een dagje fietsen of wandelen in de natuur. Andere dagjes uit die overwogen worden zijn concerten, evenementen, musea, kastelen, beauty centers en een dag sporten (zoals naar het zwembad). Gemiddeld gaan Nederlanders 7,6 keer per jaar een dagje uit. Een groot deel daarvan is winkelen, hoewel dit niet door iedereen als ‘dagje uit’ wordt ervaren.
 
“Jambo wint gelukkig met gemak van Billy”
“Natuurlijk is het fantastisch dat de dierentuin het favoriete uitje is voor Nederlanders, aldus Apenheul directeur Coen de Ruiter. “Het aanbod in ontspanningsuitstapjes is gigantisch toegenomen de afgelopen jaren. Dan is het mooi om te zien dat de dierentuinen in Nederland het nog steeds met gemak kunnen opnemen tegen de meubelboulevards. Oftewel: Jambo, onze gorillaman, wint gelukkig met gemak van Billy, de befaamde boekenkast. Wel merken we dat onze bezoekers – o.a. door het bredere aanbod – steeds veeleisender worden en dat houdt ons scherp. We doen er dan ook alles aan om de beleving te verhogen en steeds verrassend en vernieuwend uit de hoek te komen. Zo zorgen we ervoor dat mensen graag nog een keertje terugkomen.”
 
 
Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door Q&A Research & Consultancy, in opdracht van Stichting Apenheul, onder het panel van wugly.nl. Ruim 1.519 respondenten hebben deelgenomen aan het onderzoek.