PET-flessen inzameling onder bezoekers Apenheul

PET-flessen inzameling onder bezoekers Apenheul


By Inge - Posted on 13 Augustus 2010

Sinds begin augustus fleuren kleurige bakken Apenheul op. In deze speciale reclyclingbakken voor PET-flesjes kunnen bezoekers hun lege plastic drinkflessen werpen. Afval gebruiken als grondstof; het plastic een tweede leven geven... Dat is de gedachte achter de speciale recyclingbakken die Apenheul, SITA en Coca-Cola afgelopen week introduceerden.

In Apenheul worden per jaar toch zo’n 100.000 PET-flesjes genuttigd door de bezoekers. De drinkflesjes gingen tot voor kort bij het gewone afval. Het is natuurlijk zonde om dit plastic geen tweede leven te geven middels de speciale recyclingbakken. Apenheul past duurzame maatregelen toe waar het kan en hopelijk stimuleert het mensen hun gedrag te veranderen. Eerder plaatste het dierenpark al sprinkhanen op de menukaart als alternatief voor vlees en werd het gebruikte frituurvet omgezet tot biodiesel waar de bedrijfswagens op reden. Zo kunnen bezoekers eenvoudig een bijdrage leveren voor het milieu.

Dit inzamelingsinitiatief van kleine plastic flesjes is een gezamenlijk project van Apenheul, SITA en Coca-Cola Enterprises, waarmee ze onder meer een bijdrage leveren aan de resultaten van de ‘Plastic Heroes’ campagne, de campagne opgezet door de industrie en Nederlandse gemeenten met als doel de inzameling van plastic afval van Nederlandse huishoudens.

Tags