ZooSite doneert ruim €1450,- aan Europese Roofdieren

ZooSite doneert ruim €1450,- aan Europese Roofdieren


By Rutger - Posted on 10 September 2010

ZooSite, de onafhankelijke, Nederlandstalige vereniging voor dierentuinliefhebbers, heeft ruim €1450,- overgemaakt naar de European Carnivore Campaign van EAZA. Ieder jaar voeren de dierentuinen van Europa, verenigd in de European Association of Zoos and Aquaria, kortweg EAZA, campagne voor een diersoort of groep dieren. In 2009 en 2010 draaide de EAZA campagne om de roofdieren van Europa. In 2009 werden 12 specifieke roofdieren gekozen voor de campagne, aangevuld met vier nieuwe dieren voor de campagne van 2010.

In de twee jaar dat de EAZA campagne liep haalde ZooSite met behulp van verschillende acties een respectabel bedrag op van € 1453,62. Vandaag, donderdag 9 september 2010, werd het laatste deel van dit bedrag door ZooSite overgemaakt op de rekening van EAZA.

Aangezien ZooSite zelf slechts een internetsite betreft, was de afgelopen twee jaar hulp nodig van diverse Nederlandse en Belgische dierentuinen. Dankzij de medewerking van deze dierentuinen kon ZooSite het bovenstaande bedrag ophalen voor de campagne. In totaal was het ZooSite campagne team negen zondagen actief in dierentuinen om geld voor de campagne op te halen, bezocht het team op één dag zeven verschillende, Nederlandse dierentuinen tijdens de gesponsorde Carnivore Carchase en werden vele dierentuin gerelateerde verzamelobjecten geveild.

Het ZooSite aandeel aan de European Carnivore Campaign is met de overschrijving van het opgehaalde bedrag ten einde, maar de campagne voor 2011 wordt inmiddels zowel bij EAZA als bij ZooSite voorbereid. In 2011 zal de grote groep mensapen die de wereld nu nog rijk is, maar hard aan het verliezen is, centraal staan. Net als met de campagne van 2009/2010 zal ZooSite ook in 2011 proberen om in zoveel mogelijk dierentuinen actief campagne te voeren. Hopelijk kan het succes dat geboekt is tijden de Europese roofdier campagne geëvenaard of zelfs verbeterd worden. Meer informatie over de APE Campaign van EAZA is nu reeds terug te vinden op www.apecampaign.org