Jan Vermeer nieuws

Jan Vermeer nieuws


By Inge - Posted on 27 September 2010

Het verhaal achter de foto
Een goede foto zegt meer dan duizend woorden. Maar wat is het verhaal achter die foto? Hoe werd die price-winning foto gemaakt? En wat voor inspanning is hieraan vooraf gegaan? Wat is er voor nodig om een foto onderscheidend te maken? Dat is de insteek van een exclusieve fotografielezing. Jan licht een tipje van die sluier op met een lezing over de mooiste natuurfoto’s ter wereld op zondagochtend 3 oktober in De St@art, het nieuwe, spectaculaire en duurzame gebouw in Apeldoorn. Aanvang 9.30 u. met een uitgebreide koffietafel daarna om 10.30 u begint de lezing. Aansluitend aan de lezing kunnen deelnemers de fototentoonstelling Wildlife Photographer of the Year in De St@art bekijken. Jan zal hier aanwezig zijn om toelichting te geven bij de foto’s die te zien zijn in deze bijzondere tentoonstelling. Speciaal voor deze lezing is de tentoonstelling enkele dagen verlengd.
 


De lezing biedt dit jaar de enige mogelijkheid om zowel De St@art als de tentoonstelling te bezoeken zonder dat entree voor Apenheul nodig is.

Jan is een vaak geziene gast in Apenheul. In de prestigieuze Wildlife Photographer of the Year competities heeft hij inmiddels al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Ook dit jaar wist Jan zich te onderscheiden met een eervolle vermelding in de categorie:Animal Portraits. Verder heeft Jan een grote rol gespeeld in het naar Apeldoorn halen van de fototentoonstelling. Hij beweert dan ook stellig dat dit de mooiste expositie is waar je bezoekers op kunt tracteren.

Wildlife bureau agenda
De nieuwe Wildlife bureau-agenda 2011, met weer nieuwe spetterende foto's gemaakt over de hele wereld, is weer verkrijgbaar. Elke week een nieuwe foto. Een duidelijk calendarium met genoeg schrijfruimte, 1 week per pagina. Formaat 23 x 18 cm. De agenda is te bestellen bij Uitgeverij Bekking & Blitz en in de boekhandels voor € 14,95.

Fototip
In het najaar heb je grote kans op sfeerrijke momenten in de natuur. De atmosfeer wordt vochtiger waardoor vaker mist ontstaat en de bomen beginnen hier en daar ook al voorzichtig te kleuren. Motieven te over om er met je camera op uit te trekken. Zoek van te voren een trefzekere locatie uit, zodat je in het schemerduister weet waar je naar toe moet gaan. Houd de weerberichten goed in de gaten, zodra er een heldere nacht met wat ochtendmist wordt verwacht wekker zetten en er vroeg op uit trekken. Deze ochtenden zijn zeldzaam mooi en leveren echt mooie foto’s op. Doen!

 

Tags