Recordaantal Unieke Bezoekers ZooSite

Recordaantal Unieke Bezoekers ZooSite


By Rutger - Posted on 04 Februari 2011

 Kalmthout, 4 februari 2011, ZooSite, de Nederlandstalige vereniging voor dierentuinliefhebbers, heeft, net als dierentuinen zelf, de balans opgemaakt van het afgelopen jaar. 2010 was voor vele dierentuinen een spannend jaar waarin, mede door de weersomstandigheden velen rekening moesten houden met een daling in het aantal bezoekers. Daarnaast maakte de financiële crisis, waarin Europa zich nog altijd bevindt, vele mensen angstig om al te veel geld uit te geven aan b.v. een dagje uit naar de dierentuin.

Voor ZooSite was het jaar 2010 echter het drukst bezochte jaar sinds haar oprichting. In totaal zochten ruim 340.000 unieke bezoekers het afgelopen jaar via ZooSite.nl of ZooSite.be een dierentuin om te bezoeken. Deze unieke bezoekers waren goed voor ruim 17 miljoen hits, ofwel bekeken pagina's, eveneens een record!
Extra bijzonder was dat ook de wintermaanden in 2010 erg veel bezoekers opleverden voor ZooSite.

Met de eerste maand van 2011 reeds achter ons is duidelijk dat de stijging die in 2010 werd ingezet in 2011 wordt doorgezet, aan het einde van de derde week van januari was het totaal aantal unieke bezoekers van december 2010 al overschreden. Met de ZooSite Awards op komst zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen, vooralsnog wijst alles erop dat 2011 wederom een record aantal unieke bezoekers naar ZooSite zal brengen.