Dolfinarium

Dolfinarium

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

SOS Dolfijn en Ecomare bundelen krachten

HARDERWIJK – Stichting SOS Dolfijn en Ecomare willen nauwer gaan samenwerken om de opvang van en voorlichting over zeezoogdieren in Nederland te optimaliseren. Onlangs hebben de besturen van beide organisaties een intentieverklaring ondertekend. Het is de bedoeling dat SOS Dolfijn in 2017 naar Texel verhuist.

Door grijze zeehond aangevallen bruinvis terug in zee.

LAUWERSOOG – Vrijdagmiddag is de bruinvis die afgelopen winter gewond aanspoelde op het strand van Terschelling teruggebracht naar zee. Het dier is de afgelopen maanden intensief verzorgd in het opvangcentrum van SOS Dolfijn waar hij onder andere herstelde van verwondingen die waren toegebracht door een grijze zeehond. Na een goed verlopen transport is de kleine walvis boven de Waddeneilanden in de Noordzee teruggeplaatst door zijn verzorgers.

Bruinvis overleeft aanval van grijze zeehond

Een bruinvis die afgelopen maandag gewond aanspoelde op Terschelling is hoogstwaarschijnlijk slachtoffer van een grijze zeehond. De bruinvis is opgevangen door Stichting SOS Dolfijn en maakt het naar omstandigheden goed. Het dier zal worden verzorgd totdat het voldoende is hersteld en aangesterkt voor een terugkeer naar zee.

Walrus Natasja overleden

Vannacht is in het Dolfinarium walrus Natasja in haar slaap overleden. Ze bereikte de respectabele leeftijd van 40 jaar. De laatste maanden verloor ze gewicht. De verslagenheid onder de medewerkers van het Dolfinarium is groot. Het lichaam van Natasja is overgebracht naar de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht.

Eigenzinnige tante

Zwaargewonde bruinvis herstelt goed na unieke operatie

HARDERWIJK – Een bruinvis die eerder dit jaar levend op het strand is gevonden, herstelt goed van een unieke operatie. Het zwaargewonde dier was vermoedelijk aangevreten door een vos toen het hulpeloos op het strand lag. De bruinvis is opgevangen door Stichting SOS Dolfijn waar het een succesvolle ingreep heeft ondergaan aan de beschadigde vinnen.

Pole to Pole campagne van start in Europese dierentuinen

Door klimaatverandering wordt het leven van vele diersoorten steeds zorgwekkender. Vandaag, op de ‘dag van de aarde’, ging daarom in dierentuinen in Europa de Pole to Pole campagne ‘Pull the plug’ van start. Het Dolfinarium in Harderwijk gaat zich gedurende deze campagne inzetten om walrussen in het wild te beschermen. Het park werkt mee aan een belangrijk onderzoek en roept haar bezoekers op om onnodige energie verspilling tegen te gaan.

Eerste 'winterdolfijn' geboren in het Dolfinarium

Het Dolfinarium heeft vannacht haar eerste ‘winterdolfijn’ mogen verwelkomen. Na een bevalling van anderhalf uur is om 0:52 uur een tuimelaar geboren.

Pasgeboren dolfijn is een vrouwtje

De pasgeboren babydolfijn, die zaterdagavond in het Dolfinarium werd geboren, is een meisje. Dit werd zojuist door de dierenarts van het zeezoogdierenpark bevestigd. Vlak na de geboorte waren er al sterke vermoedens bij de verzorgers. De bevalling van tuimelaardolfijn Maaike vond plaats voor de meterslange glaswand in de Dolfijnendelta. Het leverde unieke beelden op. Moeder en dochter maken het nog steeds goed en zijn voor het publiek te zien.

Bruinvissen ruil tussen Ecomare en Dolfinarium

Sinds een jaar zwemmen bij Ecomare twee bruinvissen van het Dolfinarium: Michael en José. José is nog jong, maar begint de vruchtbare leeftijd wel te naderen. Omdat Ecomare niet wil dat de bruinvissen zich gaan voortplanten, is José op donderdag 21 maart terugverhuisd naar het Dolfinarium. Voor haar in de plaats is het mannetje Berend naar Ecomare gekomen.

Levende bultrug gestrand bij Texel

Vanochtend werd groot alarm geslagen bij Ecomare: er was een levende bultrug gestrand op de Razende Bol, de zandplaat tussen Texel en Den Helder. Meteen is alles in werking gesteld voor een reddingsoperatie. In een gezamenlijke actie van de kustwacht, het NIOZ en de Joost Dourleinkazerne van het Kops Mariniers wordt geprobeerd het dier vrij te krijgen.