Gaiapark

Gaiapark


NIEUW: Rode brulapen in GaiaZOO

KERKRADE - Onlangs arriveerden brulapen (Alouatta seniculus) Makeeta en Soyala in GaiaZOO. Dit koppeltje leefde voorheen in verschillende familiegroepen in Kölner ZOO. In GaiaZOO zijn ze voor het eerst aan elkaar geïntroduceerd. Het is heel bijzonder dat deze dieren in GaiaZOO te zien zijn, want er is maar één andere dierentuin in Nederland waar je rode brulapen ontmoet.

Dwergnijlpaard op komst in GaiaZOO Kijk LIVE mee

KERKRADE - Het zal niet lang meer duren. Dwergnijlpaard Torpedo uit GaiaZOO verwacht binnenkort haar 7e jong! Het vrouwtje kwam 12 jaar geleden als een van de eerste dieren naar de Zuid-Limburgse dierentuin en heeft samen met mannetje Dikael al 6 jongen op de wereld gezet. De dierverzorgers verwachten op korte termijn een jong dwergnijlpaardje in het binnenverblijf aan te treffen. Via de website van GaiaZOO kan men nu al LIVE meekijken in de kraamkamer.

Vrouw voor neushoorn Thabo

KERKRADE - Vandaag kreeg GaiaZOO het bijzondere nieuws te horen dat er dit voorjaar een vrouwelijke witte neushoorn naar de Kerkraadse dierentuin zal komen. Hoewel er al bijna tien jaar lang mannelijke neushoorns in GaiaZOO leven, is het een aangename verrassing dat de coördinator van het Europese fokprogramma voor witte neushoorns GaiaZOO geschikt acht als nieuwe locatie om te fokken met deze ernstig bedreigde diersoort.

Nieuw in GaiaZoo: Berberapen

KERKRADE - In 2017 wordt de diercollectie van GaiaZOO uitgebreid met berberapen. Dit worden de eerste én de laatste dieren die bezoekers zien tijdens een bezoek aan GaiaZOO. Het verblijf van de berberapen wordt gebouwd in het gebied ‘Taiga’ en heeft een oppervlakte van maar liefst 4.000m2.

Eerste reuzenmiereneter geboren in GaiaZOO

KERKRADE - 07-09-2016 - Vorig jaar werd de diercollectie van GaiaZOO uitgebreid met de reuzenmiereneter. Er zijn in Nederland maar drie dierentuinen waar deze unieke diersoort te zien is. Begin 2016 kreeg het vrouwtje gezelschap van een mannelijke reuzenmiereneter. De twee dieren hebben nu al voor gezinsuitbreiding gezorgd. Op zaterdag 3 september werd namelijk de eerste reuzenmiereneter van GaiaZOO geboren.

Namen voor de leeuwenwelpen in GaiaZOO!

KERKRADE 10-08-2016 - Op 6 juni 2016 werden in GaiaZOO drie leeuwenwelpen geboren. De eerste acht weken verbleven de jonge dieren het grootste deel van de dag in hun veilige nestkist in het binnenverblijf. Maar nu zijn de welpen met de rest van de leeuwenfamilie in het buitenverblijf te bewonderen. Ook hebben de dierverzorgers het geslacht van de welpen vastgesteld; het zijn drie vrouwtjes!

GaiaZOO's leeuwenwelpen hebben dikke melkbuikjes

KERKRADE, 5 juli 2016 – Begin juni zagen in GaiaZOO drie leeuwenwelpen het levenslicht. Het gaat goed met moeder Kianga en haar kroost. De eerste weken hebben de dierverzorgers moeder en jongen extra veel rust gegeven. Na bijna vier weken was het nu tijd voor de eerste ‘check-up’ en zijn de welpen voor het eerst gewogen. Tevens konden de dierverzorgers het geslacht van de welpjes zien. Het zijn waarschijnlijk twee mannetjes en een vrouwtje.

Leeuwengeboorte in Gaiazoo

KERKRADE 13 JUNI - Vorige week werden de dierverzorgers verblijd door de geboorte van drie leeuwenwelpen. De geboorte is een speciale gebeurtenis omdat het de eerste keer is dat moeder Kianga jongen krijgt. Alle welpen maken het goed en ze zijn niet cameraschuw. Door een livestream op de GaiaZOO website kunnen bezoekers vanaf vandaag live meekijken in de kraamkamer van Kianga en haar jongen.

Rode panda's gearriveerd in GaiaZOO

Afgelopen vrijdag arriveerden twee rode panda’s in GaiaZOO. De twee broers komen uit het Engelse Wingham Wildlife Park. Ze wennen op dit moment nog even aan hun binnenverblijf en zijn nog niet zichtbaar voor bezoekers. Maar morgen (woensdag 20 april) om 14.00 uur wordt het gloednieuwe verblijf in het bijzijn van publiek geopend en verkennen de rode panda's het buitenverblijf.

Bijzondere geboortes in GaiaZOO

KERKRADE – Februari blijkt een vruchtbare maand te zijn voor de Zuid-Limburgse ZOO. De afgelopen dagen zagen een wolaap, saki en bongo het levenslicht in het gebied Rainforest. Het gaat goed met moeders en jongen. Alle moeders zijn ervaren in het grootbrengen van hun kroost. De geboorte van de wolaap is extra bijzonder, omdat slechts zes Europese dierentuinen deze dieren in de collectie hebben.