Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen


Libéma realiseert met Safari Resort Beekse Bergen unieke vakantiebestemming in Nederland!

Hilvarenbeek, dinsdag 9 mei 2017 - Beekse Bergen wordt door eigenaar Libéma uitgebreid met Safari Resort Beekse Bergen waar gasten letterlijk hun vakantie tussen de dieren beleven. De realisatie van Safari Resort Beekse Bergen vergt een investering van ruim 100 miljoen euro. In een gebied van 42 hectare wordt het resort in twee fases gerealiseerd, waar luxe lodges, safaritenten en boomhutten verspreid over savannes en bosgebieden komen te staan.

Safaripark Beekse Bergen verwelkomt binnenkort zeeleeuwen in haar ruime watergangen!

Hilvarenbeek, donderdag 20 april 2017 - De ruime watergangen die door Safaripark Beekse Bergen kronkelen vormen straks het grootste verblijf voor zeezoogdieren in heel Europa: nog voor de zomer nemen er zeven Californische zeeleeuwen hun intrek. Voor het eerst in de geschiedenis van Safaripark Beekse Bergen komen er zeezoogdieren naar het park. Het is een eerste stap in een uniek plan.

Pasgeboren vijfling jachtluipaardjes voor het eerst naar buiten!

Hilvarenbeek, donderdag 9 maart 2017 - De pasgeboren vijfling jachtluipaardjes hebben voor het eerst hun ruime buitenverblijf langs de wandelsafari van Safaripark Beekse Bergen ontdekt. Nadat de eerste durfal meteen met moeder Kate mee naar buiten rende, durfen de andere welpjes na een tijdje ook voorzichtig op ontdekkingstocht te gaan. De jongen hebben inmiddels allemaal een naam gekregen: de twee vrouwtjes heten Luna en Tazi, de drie mannetjes heten Sami, Tamu en Silas.

Brabantse dierentuinen doen het goed

Rosmalen, dinsdag 16 augustus - Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk Nuenen en ZooParc Overloon zijn bijzonder tevreden over de hoge bezoekersaantallen van deze zomer. De drie Brabantse dierentuinen danken de stijgende bezoekersaantallen onder meer aan de komst van nieuwe diersoorten, jonge dieren en hoge gastgerichtheid.

Record aantal bezoekers voor ZooParc Overloon

Safaripark Beekse Bergen opent lippenberenverblijf

Hilvarenbeek, 10 augustus 2016. Op woensdag 24 augustus opent Safaripark Beekse Bergen een nieuw verblijf voor haar drie lippenberen. Het park heeft het voormalige verblijf van de Maleise beren aangepast om er de lippenberen te kunnen huisvesten. Door de aanpassingen kunnen er ook steppevosjes worden gehouden.

Vier jonge gorilla’s verhuizen naar Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek, 14 juli 2016 – Safaripark Beekse Bergen start een bijzonder fokprogramma voor gorilla's. De eerste van vier jonge gorilla’s is gisteren gearriveerd om een nieuwe fokgroep te starten in het grootste wildlifepark van Nederland.

Safaripark Beekse Bergen opent twee bijenhotels

Hilvarenbeek, maandag 20 juni 2016 – Safaripark Beekse Bergen heeft in zeer korte tijd twee prachtig nieuwe verblijfsaccommodaties uit de grond gestampt. Het betreft hier geen echter vakantiewoningen, maar twee bijenhotels.

Witwanggibbon Mizzy viert haar 50e verjaardag

Hilvarenbeek, donderdag 19 mei 2016 – Witwanggibbon Mizzi ziet morgen Sarah in Safaripark Beekse Bergen. De bij het publiek razend populaire gibbon viert haar 50e verjaardag met een feestelijke fruittaart en zal daarna zeker nog vrolijker dan normaal haar kenmerkende ochtendgezang laten horen.

Unieke geboortes giersoorten op Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek, maandag 9 mei 2016 - Zeldzaam en uniek. Zo zijn de geboortes van drie verschillende giersoorten bij de educatieve Roofvogelshow van Safaripark Beekse Bergen het best te omschrijven. Zowel bij de rüppelgieren, witkopgieren als de kapgieren is er een jong uit het ei gekropen.

Olifantje in Safaripark vernoemd naar Mandela

Hilvarenbeek, woensdag 4 mei 2016 – De naam van het eerste Afrikaanse olifantje dat ooit werd geboren in de Benelux is bekend. Het kalf – HET IS EEN MEISJE - werd woensdagochtend om 2.13 uur geboren in Safaripark Beekse Bergen en heeft de naam ‘Madiba’ meegekregen. Die verwijst naar de traditionele stamnaam van Nelson Mandela die ook als bijnaam werd gebruikt voor de eerste gekleurde president van Zuid-Afrika die eind 2013 overleed.