Overloon

Overloon

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

kroonkraanvogels en dikdiks gearriveerd in Zooparc Overloon

De palmgieren en kapgieren hebben in hun nieuwe ruime volière in ZooParc twee Kirk´s dik-diks en een grijze kroonkraanvogel verwelkomd. Vanuit een mooi uitkijkpunt in de doorloopvolière kunnen bezoekers al deze dieren in hun nieuwe verblijf bewonderen.

Reuzenmiereneter geboren in ZooParc Overloon!

Overloon, vrijdag 10 maart 2017 - Voor het eerst is er in ZooParc Overloon een reuzenmiereneter geboren! Het gaat goed met moeder en haar jong, die zeker de eerste paar maanden vastgeklampt op moeders rug zal blijven zitten. De verzorgers hebben al wel het geslacht kunnen bepalen: het blijkt om een mannetje te gaan. Reuzenmiereneters worden in de natuur bedreigd door jacht en het verdwijnen van hun leefgebied.

ZooParc Overloon opent nog voor de zomer nieuwe giraffenvlakte!

Overloon, donderdag 16 februari 2017 - ZooParc Overloon blijft investeren: na het nieuw ingevoerde thema ‘expeditie’ en de komst van verschillende katachtige, gaat het park vanaf deze zomer de hoogte in. Het Afrikaans expeditiegebied Ngorongoro wordt verrijkt met de langste dieren ter wereld: giraffen! En deze dieren zullen op de vlakte worden vergezeld door een groep Brazzameerkatten, een Afrikaanse apensoort.

Leentje Lips benoemd als vestigingsmanager Dierenrijk en ZooParc Overloon

Rosmalen, vrijdag 7 oktober 2016 – Leentje Lips is in september in dienst getreden bij Libéma als vestigingsmanager Dierenrijk en ZooParc Overloon nadat voormalig vestigingsmanager Martin van Hees de overstap maakte naar Safaripark Beekse Bergen als Zoölogisch Manager ad interim. Leentje behoort als vestigingsmanager tot de nieuwe generatie binnen familiebedrijf Libéma.

Bijzondere geboorte dwergnijlpaard in ZooParc Overloon

Na een draagtijd van 198 dagen is dwergnijlpaard Bagatelle vanochtend van een jong bevallen. De bevalling verliep voorspoedig en moeder en jong maken het goed. Het geslacht van het dwergnijlpaard is nog onbekend. Gezien de ouders 3 jaar geleden al een gezond jong hebben grootgebracht, is de kans groot dat de kraamperiode goed zal verlopen. Toch blijft de komende tijd spannend.

Brabantse dierentuinen doen het goed

Rosmalen, dinsdag 16 augustus - Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk Nuenen en ZooParc Overloon zijn bijzonder tevreden over de hoge bezoekersaantallen van deze zomer. De drie Brabantse dierentuinen danken de stijgende bezoekersaantallen onder meer aan de komst van nieuwe diersoorten, jonge dieren en hoge gastgerichtheid.

Record aantal bezoekers voor ZooParc Overloon

Slakkeninvasie in ZooParc Overloon

Overloon, woensdag 3 augustus - Waar overal in Nederland deze zomer geklaagd wordt over de hoeveelheid slakken, is ZooParc Overloon juist heel gelukkig met de circa 200 agaatslakken die er zijn geboren. En kijkt men reikhalzend uit naar nog veel meer babygeluk in het park, waaronder bij de reuzenkangoeroes, kamelen, capibara’s, dwergnijlpaarden en pelikanen.

Koninklijke aankomst in ZooParc Overloon

Overloon, maandag 18 april 2016 – ZooParc Overloon maakt zich op voor de komst van de ‘Koning der Dieren’. Volgende week arriveert er namelijk een groep van zes leeuwen. Die nemen dan hun intrek in het nieuw gebouwde verblijf van bijna 2700 vierkante meter. Middels een leeuwenbrul-wedstrijd zoekt het park naar iemand die bij de officiële opening tijdens Koningsdag (27 april) een bijzondere rol mag vervullen.

ZooParc Overloon begroet aantal nieuwe diersoorten

Overloon, maandag 30 november 2015 - ZooParc Overloon verwelkomde de afgelopen weken een aantal nieuwe diersoorten. Onder meer boshondjes, doodshoofdaapjes en emoes zijn nieuw in de collectie. Daarnaast verliet de eerste jonge kangoeroe van het jaar op 26 november voor het eerst de buidel van de moeder.

Eddy hervindt geluk in ZooParc Overloon

Overloon, 5 oktober 2015 – De apenliefde viert momenteel hoogtij in ZooParc Overloon. Witgezichtsaki Eddy kwam over vanuit AquaZoo Friesland en vormt nu samen met vrouwtje Eefje een koppeltje. De twee zijn dolverliefd…