Zoosite-nieuws

Zoosite-nieuws

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Lees hier het laatste nieuws over Zoosite

Nieuw op ZooSite sticky icon

Nederland:
Nieuwe dierentuinen: CNME Schothorst en Dierenpark Zie-Zoo

Forum terug online

Beste forumleden,

Het forum is terug online, maar wel op een nieuwe plek: www.zoosite.nl/forum

Vacature ZooSite Medewerker(s)

Gezocht: Enthousiaste dierentuinliefhebbers om te helpen op ZooSite.nl
We zoeken mensen voor de volgende activiteiten:

• Moderator / Discussieleider voor het ZooSite Forum: Als moderator zorg je voor de algemene orde op het forum. Je houdt discussies ontopic en zorgt dat mensen zich correct gedragen. Indien nodig splits je topics, verplaats je en/of sluit je deze. Je houdt dagelijks contact met de admins en andere moderators van ZooSite en overlegt moeilijke beslissingen met hen.

Zoo van Praag onder water

 Voor de tweede keer in deze eeuw staat de dierentuin van de Tsjechische hoofdstad Praag onder water. In 2002 overstroomde de rivier de Moldau en richtte voor vele miljoenen schade aan in de dierentuin. Diverse dieren verdronken en het kostte de tuin jaren om de overstromingen te boven te komen. De lokale politiek, het bestuur van de stad, besloot niets te doen om de dierentuin in de toekomst te beschermen tegen overstromingen en de afgelopen dagen worden de gevolgen van dat besluit duidelijk.

Verrassende uitslag ZooSite Awards 2013

Jubilerend Burgers’ Zoo Mooiste Dierentuin van de Benelux

Delft, woensdag 17 april 2013. In de eerste twee weken van april konden bezoekers van zoosite.nl, zoals ieder jaar, stemmen op de ZooSite Awards. In totaal brachten 5373 bezoekers hun stem uit.

Het honderd jaar jonge Burgers’ Zoo, sinds enkele weken in bezit van het stempel koninklijk, ontving in de categorie “mooiste dierentuin lid van EAZA” 23,84% van de stemmen en mag zich het komende jaar de mooiste dierentuin van de Benelux noemen. Dat deze uitslag als verrassing mag gelden blijkt wel uit het feit dat in de vorige vijf edities deze titel tot vier keer toe naar GaiaZOO in Kerkrade, Limburg, ging.

Jubileummeeting 2013: Diergaarde Blijdorp

In 2013 bestaat ZooSite alweer 10 jaar. Vanzelfsprekend willen we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan, vandaar dat wij op 12 mei een speciale meeting in Diergaarde Blijdorp organiseren.

Tijdens deze meeting is er niet één, maar zijn er twee rondleidingen gepland.

Save the Rhino t-shirt nu te bestellen!

Speciaal voor de EAZA South-East Asia Campaign is door TSH een "Save the Sumatran Rhino" t-shirt ontworpen.

Via ZooSite.nl is tot 10 februari dit t-shirt te bestellen voor slechts € 15,- exclusief verzendkosten. De winst op de t-shirts wordt volledig ter beschikking gesteld aan de EAZA Southeast Asia Campaign waar ZooSite een van de geregistreerde deelnemers aan is.

Het t-shirt is geschikt voor zowel vrouwen als mannen en is verkrijgbaar in de volgende maten:

Voor volwassen:
S - M - L - XL - XXL

Voor kinderen:
2 - 4 - 6 - 8 - 10 jaar oud.

Let op, het betreft een gelimiteerd t-shirt! Wereldwijd zullen slecht 500 van deze t-shirts gemaakt worden. Naast een t-shirt met een prachtig ontwerp is het shirt dus ook een echt collector's item. Bovendien helpt u direct mee met het beschermen van honderden wilde dieren in Zuid-Oost Azië en vraagt u met het dragen van het t-shirt aandacht voor de campagne en de bedreigingen die vele dieren, waaronder de Sumatraanse neushoorn, dagelijks moeten zien te overleven.

Om een t-shirt te bestellen stuur u een e-mail naar info@mooistedierentuin.nl. Vergeet niet uw maat en het aantal t-shirts dat u wilt bestellen door te geven.

Uitslag ZooSite Awards 2012

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar konden bezoekers van de website ZooSite.nl in de periode van 29 maart tot en met 12 april stemmen op de ZooSite Awards. In totaal kon er gestemd worden op 28 verschillende dierentuinen die werden genomineerd in elf categorieën.

De dierentuinen die momenteel dagelijks te zien zijn in het programma “Drukte in de Dierentuin” van SBS 6 deden het uitzonderlijk goed. In totaal ontvingen Dierenpark Amersfoort, Apenheul, Diergaarde Blijdorp en GaiaZOO de meeste stemmen in zes van de zeven categorieën waar zij, als lid van EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), in genomineerd waren.

ZooSite Twitter Actie - Winnaars bekend!

Bedankt voor het meedoen allemaal! De winnaars zijn bekend! (zie ons twitteraccount)

 

Doe mee met onze twitteractie en maak kans op het eBook "Dierentuinfotografie- fotograferen in Diergaarde Blijdorp" van fotograaf Rob Doolaard bordevol tips en trucs.