Bellewaerde Park

Bellewaerde Park

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Leeuw Figaro overlijdt in Bellewaerde

Bellewaerde betreurt het verlies van leeuw Figaro, de enige mannelijke leeuw in het park. Gisteren hebben de dierenverzorgers afscheid moeten nemen van het dier. Figaro werd geboren op 5 april 2004 in Olmense Zoo in België. Hij kwam in 2007 aan in Bellewaerde. Als enige mannelijke leeuw in Bellewaerde was Figaro makkelijk te herkennen aan zijn grote manen. Hij werd 14.5 jaar oud. Er verblijven momenteel nog 3 leeuwinnen in het park. 

Olifant Tunga onverwacht gestorven in Bellewaerde

Bellewaerde meldt het overlijden van Tunga, één van de twee mannelijke olifanten van het park. Tunga stierf onverwacht deze voormiddag en werd 13 jaar. De dierenverzorgers, die door de jaren heen een band hebben gekweekt met het dier, zijn aangedaan door het verlies van Tunga.

Unieke geboortes in Bellewaerde

Afgelopen zondag werden in Bellewaerde een Rothgildgiraf en Europese Bizon geboren. De bevallingen zijn goed verlopen en de jongen stellen het goed. Beide geboortes zijn een grote opsteker voor Bellewaerde, dat actief deelneemt aan de Europese kweekprogramma’s.

Vijf zomernocturnes in Bellewaerde

Vanaf 22 juli kunnen bezoekers vijf zaterdagen op rij extra lang genieten van de attracties en dieren in Bellewaerde. Tijdens de Summer Nocturnes is er heel wat animatie voorzien in het park en kan er ’s avonds genoten worden van een overheerlijke barbecue à volonté. Tot slot worden de bezoekers getrakteerd op een spetterende vuurshow om 22u op het Mexicoplein.

Extra lang genieten

Vijf nocturnes extra lang genieten in Bellewaerde

Vanaf 23 juli kunnen bezoekers gedurende vijf zaterdagen op rij extra lang plezier hebben tijdens hun dagje uit in Bellewaerde. Tijdens de Summer Nocturnes is er heel wat bijkomende animatie voorzien in het park en kan er ’s avonds gesmuld worden van een lekkere barbecue à volonté. Als afsluiter kunnen bezoekers genieten van een spectaculaire vuurshow om 22u op het Mexicoplein.

Plezier tot 22 uur

Drie Europese bizons op weg uit Bellewaerde voor introductie in het wild

Drie Europese bizons uit Bellewaerde zijn op weg naar de Tarcu Mountains in Roemenië voor een herintroductie in de wilde natuur. Sinds 2012 neemt Bellewaerde intensief deel aan het Europees Kweekprogramma voor deze diersoort en zijn er al verschillende geboortes geweest in het park. Voor het eerst worden drie van deze 'bellewaerde' bizons uitgezet in het wild.

Amoerpanters in Bellewaerde zijn meisjes

Deze morgen kregen de Amoerluipaardwelpen een eerste medische check-up en werd het geslacht bepaald. Het zijn twee meisjes, ze maken het zeer goed en wegen respectievelijk 1,600 en 1,620 kilogram. De welpjes werden geboren op zaterdag 21 mei en zijn heel belangrijk in het internationale kweekprogramma met als doel ze terug in het wild uit te zetten. Bellewaerde doet een beroep op het publiek om een gepaste naam te vinden voor deze fantastisch mooie dieren.

Amoerpanters geboren in Bellewaerde

Vandaag werden drie Amoerluipaarden geboren in Bellewaerde, één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. Het gaat om een unieke geboorte voor Bellewaerde, dat als enige Belgische dierentuin met een kweekkoppel Amoerluipaarden deelneemt aan het internationaal kweekprogramma. Doelstelling is om na verloop van tijd de nakomelingen terug te kunnen uitzetten in hun natuurlijke habitat in Rusland en Noord-China.

Binnenkort jonge amoerpanters in Bellewaerde

Bellewaerde verwacht binnen enkele weken minimum 1 Amoerluipaardwelpje. Dat heeft een radiografie van het zwangere Amoerluipaard Vlada vandaag bevestigd. De zwangerschap speelt een belangrijke rol in het internationaal kweekprogramma. Doelstelling is om na verloop van tijd de nakomelingen terug te kunnen uitzetten in hun natuurlijke habitat in Rusland en Noord-China.

Seizoen 2016 van start in Bellewaerde

Zaterdag 26 maart opent Bellewaerde de deuren voor een seizoen vol plezier en avontuur. Bellewaerde heeft heel wat leuke zaken in petto voor de bezoekers. 2016 wordt een evenementenseizoen met klassieke en nieuwe invalshoeken. Tijdens de paasvakantie kunnen alle kinderen tot 12 jaar deelnemen aan een eerste evenement: de Leonidas Paaseierenzoektocht.