Pairi Daiza

Pairi Daiza

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Olifantje geboren in Pairi Daiza

Pairi Daiza heeft het enorme genoegen om de geboorte van een mannelijk Aziatisch olifantenkalfje te mogen aankondigen. Het kleintje is het vierde kalfje van Khaing Hnin Hnin (matriarch van de olifantenfamilie) en werd geboren op 19 september 2017 om 2 uur 26.

Zeeschildpadden in Pairi Daiza

Gisteren hebben wij enkele nieuwe bewoners mogen verwelkomen in Pairi Daiza : vier Warana zeeschildpadden.

Eerste gorilla-verblijf geopend in Pairi Daiza

Jullie hebben er maanden op gewacht… en nu is het moment aangebroken!!! Vandaag gaat de eerste Vulkaan van de gorilla’s open ! Van 10u30 tot 15u00 en van 16u30 tot 18u30, kan u vanaf heden één van onze grootste en monumentaalste projecten ontdekken… en uiteraard ook onze eerste gorilla ontmoeten: Wazungu! :-)

Olifantje geboren in Pairi Daiza

Pairi Daizi is bijzonder trots u te kunnen melden dat onze Aziatische olifant Farina vannacht om 3u23 bevallen is van een gezonde baby. De bevalling kwam twaalf dagen vroeger dan verwacht maar verliep bijzonder vlot. ‘De weeën begonnen om 2u38 en amper een uurtje later was het kalfje geboren’, zegt hoofddierenarts Tim Bouts. ‘Het kalfje stond zeven minuten na de geboorte al op rechtop, wat uitzonderlijk snel is bij een olifant.

Reuzenpanda's aangekomen in Pairi Daiza

Ze hebben het internationale nieuws meermaals gehaald, voor politieke controverse gezorgd en het woord "pandarel" werd bijna woord van het jaar in België. Maar 23/2/2014 was het dan zover: De 2 reuzenpanda's komen aan in Pairi Daiza in het Belgische Henegouwen . Iets na 12 staat ZooSite samen met een 2000-tal andere genodigden in het park op hun aankomst te wachten.

Opening van "La terre des origines" in Pairi Daiza

10 maanden heeft het geduurd, maar vandaag kon het nieuwste en duurste project van Pairi Daiza geopend worden voor een selecte groep mensen. Vanaf 30 juni is deze nieuwe parel ook voor het grote publiek toegankelijk.

Nieuw in Pairi Daiza

Het seizoen 2012 wordt resoluut Afrikaans in Pairi Daiza. In afwachting van de inhuldiging, ergens in de lente, van de Afrikaanse wereld (de grootste investering ooit die Pairi Daiza al gedaan heeft), stelt Pairi Daiza dit jaar voor de opening van het seizoen een paaldorp voor dat de bezoekers meeneemt naar de kusten van West-Afrika, een eiland voor de franje-apen, nieuwe wouden, ... Nog tal van andere afspraken worden aangekondigd ...

Mura Mura Territory in Pairi Daiza

Geen vliegtuig meer nodig om de schatten aan het andere eind van de wereld te ontdekken…

Een uitgestrekte ruimte ontvangt U middenin de Australische rimboe en zelfs de draslanden van Nieuw-Zeeland. « Mura Mura Territory » dompelt de bezoekers onder, een nieuwe wereldtrip is geboekt. 

2011, Pairi Daiza verwelkomt U met NIEUWS x 10

Wat is de overeenkomst tussen een authentieke meteoriet rechtstreeks uit het heelal, een olijfbomenbos met de eerbiedwaardige leeftijd van 1300 jaar, een adembenemende safari in 3D-versie, een waarlijke koraalriflagune, een 19de eeuwse Engels toverkol, een paar nieuwe voeten halen bij de pedicure-visjes, een formatie reusachtige boomvarens, overheerlijke ancestrale keukengrerechten uit het Verre Oosten en het meest extravagante theehuis van Shanghai?

Suzy, de Afrikaanse olifant van Harry Malter verhuist naar Pairi Daiza

Afrikaanse olifant Suzy, afkomstig uit Zimbabwe, werd 22 jaar geleden geadopteerd door Harry Malter van het gelijknamige familiepark in Heusden bij Gent. Nog binnen haar eerste levensjaar kwam zij in Malter’s kudde van vrouwelijk Aziatische olifanten Chamba, Sinbad & Calla terecht. Vooral Chamba stelde zich heel beschermend en moederlijk op tegenover Suzy. Onder haar toeziend oog groeide de kleine Afrikaanse olifant op. De twee waren jaren onafscheidelijk….