Sea life

Sea life

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Primeur voor Sealife: eerste Belgische koeneusrog geboren

BLANKENBERGE – Deze ochtend rond 11u00 is voor het eerst in België een koeneusrog geboren in SEA LIFE Blankenberge. De ouders verblijven al sinds 2012 in het park. Het is voor het eerst dat zij een pup ter wereld brengen. De dierenverzorgers van het park hielden de toestand nauw in het oog, maar in 5 minuten afwezigheid van een dierenverzorger ontdekte de poetsvrouw van het park de babyrog.

onverwachte geboorte bamboehaai in Sealife Blankenberge

BLANKENBERGE – Op woensdag 10 januari 2018 waren de dierenverzorgers van SEA LIFE Blankenberge even sprakeloos. Bij een routinecontrole van het aquarium “ocean tank”, waar onder andere een zeeschildpad, verschillende haaien, roggen en tropische vissen in verblijven, merkten ze iets merkwaardig op. Er was net een kleine bamboehaai geboren.

Sealife vangt gekleurde, inbeslaggenomen vissen op

SEA LIFE verwelkomde gisteren voor de eerste keer gekleurde vissen. Het gaat om Corydoras aeneus (de albino vorm) die gekleurd werden in Singapore. Iets wat hélemaal haaks staat op de waarden van SEA LIFE. De vissen komen er niet op bestelling, maar net op vraag van de overheid om de dieren alsnog een goede thuis te bezorgen en bezoekers bewust te maken over de problematiek.

Eerste pinguinkuiken van 2017 in SeaLife Blankenberge

BLANKENBERGE – Vanmorgen werd de eerste pinguïnbaby van het jaar geboren in SEA LIFE Blankenberge. Ditmaal zijn het opnieuw Markie en Usher die vol fierheid voor hun kuiken zorgen. Het is voor hen al de 12e keer dat ze trotse ouders worden.

Eerste Belgische Albino zeehondenpup opgevangen in SEA LIFE Blankenberge

BLANKENBERGE – Vanmiddag werd het SEA LIFE RESCUE TEAM opgeroepen voor een wel erg speciale zeehond. Het gaat om een albino zeehond die aangespoeld was in Lombardsijde. In tegenstelling tot de witte zeehond van vorig jaar is deze zeehond geel en heeft hij rode o gen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het zeehondenopvangcentrum in Blankenberge dat er een albino zeehond word opgevangen.

SEA LIFE Blankenberge verzorgt 400e zeehond

BLANKENBERGE – Gisterenavond werd de 400e zeehondenpup binnengebracht in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge. De grijze zeehond werd opgehaald in Bredene, heeft nog een beetje babyvacht en had bij aankomst in het centrum erg veel last van longwormen.

Drukke tijden

Pinguinkuikens in Sealife Blankenberge

BLANKENBERGE – Afgelopen week zijn er twee pinguïneieren van de Humboldt pinguïns in SEA LIFE Blankenberge uitgekomen. Het pinguïn echtpaar Marky en Usher (te herkennen aan hun witte armbandje) zijn niet aan hun proefstuk toe, zij brachten maar liefst 14 kuikens op de wereld. Het team dierenverzorgers is terecht fier op hun succesvol broedprogramma, op natuurlijke wijze.

Aangespoelde zeehonden in Sealife Blankenberge

BLANKENBERGE – SEA LIFE Blankenberge ontving afgelopen zomer veel aangespoelde zeehondenpups. 3 zeehondenpups (Eddy, Jubiene en Spetter) spelen al in de puppool, de laatste stop voor ze terug vrijgelaten worden in zee. Vanop het gloednieuw klimparcours krijg je een uniek zicht op de puppool. SEA LIFE verwacht nog veel zeehondjes en daagt je uit om de meest originele #SEALFIE te maken en te posten op hun facebookpagina. (N.a.v. een selfie met een ‘seal’, de Engelse term voor een zeehond)

Drukke zondag voor rescue team Sea Life Blankenberge

BLANKENBERGE – Afgelopen zondag, 2 augustus, werd het een drukke namiddag voor het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge. Er waren kort na elkaar twee zeehondenpups aangespoeld, op een kleine 70 kilometer van elkaar. Beide pups zijn maximaal 2 maanden oud.

De eerste pup uit Koksijde is er erg aan toe. Toen het 11 kilo wegend mannetje werd opgevangen had het koorts, een snede in de tong, een oorontsteking en een ontstoken flipper.

Sea Life vangt grootste zeehond sinds jaren op

BLANKENBERGE – Deze middag heeft het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge de grootste zeehond sinds jaren opgevangen. De volwassen zeehond spoelde aan op het strand van Koksijde.