Sea life Scheveningen

Sea life Scheveningen

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Nieuwe tentoonstelling geopend: Schildpadden Creche

Vanaf 13 februari heeft Sea Life Scheveningen weer een gloednieuwe tentoonstelling.
In deze tentoonstelling “Schildpad Crèche” kan de bezoeker alles leren over de zoetwaterschildpadden en hun spannende familieleden die al meer dan 200 miljoen jaar op deze aarde leven!

Geslacht pinguïnbaby’s bekend in Sea Life Scheveningen

Eindelijk is het zover – van de 2 Humboldt pinguïnbaby’s die in mei geboren zijn is het geslacht bekend! Door middel van bloedafname in het voetje is zo het geslacht bepaald. Pinguïnouders Jip en Janneke zijn de trotse ouders geworden van een zoon en een dochter.

Baby pinguïns eindelijk buiten

Het was even wachten maar de babypinguïns van Sea Life Scheveningen zijn eindelijk te zien voor het publiek. Wethouder Karsten Klein liet ze vanmorgen officieel los in hun verblijf.

Pinguïn geboren in Sea Life Scheveningen

Na ruim 30 dagen is het dan zover – een Humboldt pinguïnkuiken is uit het ei gekropen. De gelukkige ouders zijn de 8 jarige pinguïn Janneke en vader Jip. Het is het allereerste kuiken dat we in Sea Life Scheveningen mogen verwelkomen.

Beide pinguïns hadden trouw de wacht gehouden bij de eieren en kwamen eigenlijk alleen naar buiten om wat te eten, aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging.

Pinguïn legt eerste ei

Alsof het zo had moeten zijn- vlak voor de paasdagen is in Sea Life Scheveningen het eerste ei gelegd. De 8 jarige Humboldt pinguïn Janneke is de gelukkige moeder en pinguïn Jip is de vader.

Vier jonge pinguïns naar Sea Life

Sea Life Scheveningen zal a.s. woensdag verblijd worden met 4 nieuwe, jonge Humboldt pinguïns. Het pinguïnverblijf wat in april j.l. geopend is, biedt ruimte aan meer pinguïns dus we zijn zeer blij dat er pinguïns bijkomen aldus Boet Hensen, manager van Sea Life.

Pinguïnverblijf officieel geopend

Vandaag was het dan zover - de 6 humboldt pinguïns werden officieel welkom geheten door wethouder Karsten Klein. Met het aanzetten van de waterval en het voeren van de eerste vis aan de pinguïns is het verblijf geopend. Er is 3 maanden gebouwd aan het gloednieuwe verblijf.

Pinguïntraining voor dierenverzorgers Sea Life Scheveningen

De bouw van het gloednieuwe pinguïnverblijf is in volle gang, maar niet alleen het verblijf moet gereed worden gemaakt, ook de dierenverzorgers van Sea Life moeten klaar worden gestoomd voor de komst van deze gevleugelde dieren.

Komst pinguïns definitief bij Sea Life

Afgelopen week heeft Sea Life Scheveningen een definitieve “go” gekregen voor de bouw van een gloednieuw verblijf. Een verblijf met pinguïns.

Na enthousiaste medewerking van stedenbouw en de gemeente heeft ook de welstandcommissie positief gereageerd op de plannen. De eerste paal kan de grond in, aldus Boet Hensen, General Manager van Sea Life.

Zwartpuntrifhaai bevallen in Sea Life Scheveningen

De zwartpuntrif haai van Sea Life Scheveningen is bevallen….. Er zijn 3 baby’s geboren, 3 mannetjes. De haaitjes zijn 40 cm lang. De dracht van deze haai kan variëren tussen de 6 a 16 maanden dus het is moeilijk in te schatten wanneer de moeder besluit te bevallen. De dierenverzorgers hadden de laatste twee weken ’s nachts de wacht gehouden om de bevalling niet te missen. Nu is het dan zover – 3 baby’s in anderhalf uur.