Best

Best

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Vuurwezels in Nederlandse zoo's

Op 19 juli 2018 was het dan zover. We kregen bericht dat we naar het vliegveld van Frankfurt konden komen. De lang verwachtte nieuwe diersoort de Kolonok of vuurwezel, uit Rusland zou daar aankomen.

De Kolonok (Mustela sibirica) is een weinig voorkomende soort in dierentuinen. Wereldwijd zijn er vijf dierentuinen bekend die deze soort hebben, te weten in Polen, Italië, Tsjechië en twee dierentuinen in Rusland. Daar komen nu drie dierentuinen in Nederland bij, Uilen- en dierenpark De Paay in Beesd, Best Zoo in Best en Faunapark Flakkee in Nieuwe Tonge.

IJsvogels uit het ei in Best Zoo

BestZOO heeft sinds eind 2013 Europese ijsvogels in het park. Dit jaar hebben de ijsvogels voor het eerst eieren gelegd en vorige week zijn er maar liefst 4 kuikens uit het ei gekropen! Een primeur voor BestZOO.

Zwarte Jaguar in dierenpark BestZOO

Even voorstellen: Deze mooie jongedame heet Maya, ze is een jaguar en is geboren in een Deense dierentuin. Ze verblijft sinds korte tijd in BestZOO. In het begin was ze nog erg schuw, maar ze is nu helemaal op haar gemak. Ze is nu dagelijks voor het publiek te zien en een stuk minder verlegen. Maya is 9 maanden oud en is dus nog niet helemaal volgroeid.

Wederom panterwelpen in BestZOO

Het gaat goed met de Sri Lanka Panters in BestZOO! Vorig jaar zijn er al een aantal jongen geboren die inmiddels zijn getransformeerd in prachtige, halfvolwassen dieren die nog steeds te bewonderen zijn in het dierenpark. Een paar weken geleden heeft het park echter nogmaals een nestje welpen mogen verwelkomen! Het gaat om twee jongen waarvan het geslacht op dit moment nog niet bekend is. Zowel moeder als jongen maken het goed.

Best Zoo is weer alle dagen geopend

Vanaf 1 maart is BestZOO weer elke dag geopend. Vanaf november vorig jaar tot nu waren we doordeweeks gesloten. Het is normaal gesproken te slecht weer in de winter om doordeweeks open te zijn. Achteraf hebben we geen echte winter gehad, desondanks zijn we erg tevreden over de afgelopen vier maanden en hebben we veel geluk gehad met lekker tijdens de weekenden.

Bijna 35.000 bezoekers voor BestZoo

Bij dierenpark BestZoo zijn dit jaar opnieuw meer bezoekers dan het voorgaande jaar gekomen. Waar vorig jaar 31.500 bezoekers de weg naar het park wisten te vinden, stopte de teller dit jaar net voor de vijfendertigduizend: Het is het derde jaar op rij dat de bezoekersaantallen in Best stijgen. Eerder (2011 en 2012) stegen de bezoekersaantallen met respectievelijk 10% en 8%. Dit jaar groeide de bezoekersaantallen met 11%.

Ijsjes voor de ringstaartmaki's van Best Zoo

Omdat het vandaag één van de heetste dagen van het jaar lijkt te worden, krijgen de ringstaartmaki’s in BestZOO vandaag ijsjes! En niet zomaar ijsjes, maar Raketijsjes!

Ringstaartmaki’s zijn apen die van oorsprong van Madagaskar komen, zij kunnen dan ook beter tegen deze temperaturen dan de meeste mensen hier in Nederland.

Volop lente in BestZOO!

Hoewel het weer er de afgelopen dagen nog niet naar was, is het in BestZOO wel degelijk al volop lente! Lente is de periode van de bloemen en jonge dieren. In BestZOO zijn er dus de afgelopen weken een flink aantal jonge dieren geboren. Een van die geboortes is zelfs een primeur in Nederland. De ander een primeur voor BestZoo.